Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2023

«Αποκαλύφθηκαν» – «Καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ για τους αποχωρήσαντες που δήλωσαν «παρών» στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια- Tα σχόλια Αυγέρη-Πολάκη





Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια – «Τραπεζική Αριστερά» η ομάδα Αχτσιόγλου


Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει «βέλη» προς την ομάδα των 11 που δήλωσαν «Παρών» στα άρθρα του νομοσχεδίου για κόκκινα δάνεια και servicers, νίπτοντας ουσιαστικά τας χείρας τους.

«Με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με ειρωνικό ύφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, όπως ζητά η ευρωπαϊκή οδηγία. Μερίμνησε, όμως, υπέρ των servicers. Τους έδωσε τον ακατάσχετο λογαριασμό και παρέτεινε τις άδειες λειτουργίας τους χωρίς νέα δικαιολογητικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν καταψήφισε απλά το νομοσχέδιο. Αντιτάχθηκε στη δίδυμη λύση της ΝΔ, που περιλαμβάνει τον νέο πτωχευτικό και τον Ηρακλή, ‘λύση’ που φέρνει έκρηξη πλειστηριασμών. Με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων.

Η δική μας πρόταση παραμένει σαφής και περιλαμβάνει:

-Την προστασία της α’ κατοικίας μέχρι την αξία αντικειμενική των 300.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αφού λαμβάνονται υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%.

-Την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την αγορά από τα funds πακέτων κόκκινων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών και τη διαγραφή μεγάλου μέρους αυτών των δανείων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ομάδας που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε «παρών».

Η ομάδα των 11 καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής, δήλωσε «παρών» σε 3 άρθρα από τα 6 που τέθηκαν σε ψηφοφορία, ενώ καταψήφισαν την τροπολογία.

Το «παρών» τους όμως αφορά:Να έχουν οι Servicers ακατάσχετο λογαριασμό
Να μην εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος
Να πάρουν παράταση στην άδεια λειτουργίας τους χωρίς να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί έξι άρθρων καθώς και μίας υπουργικής τροπολογίας, η οποία αφορά την εξαίρεση από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των συναλλαγών του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα σε σύνολο 297 βουλευτών ψήφισαν:

Υπέρ της αρχής: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Άρθρο 7: «Ναι» 190, «Οχι» 97, «Παρών» 10

Άρθρο 38: «Ναι» 158, «Οχι» 129, «Παρών» 10

Άρθρο 40: «Ναι» 190, «Οχι» 97, «Παρών» 10

Άρθρο 66: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Άρθρο 89: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Άρθρο 107: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Υπουργική τροπολογία: «Ναι» 158, «Οχι» 139


Το «παρών» της ομάδας Αχτσιόγλου στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, σχολίασε η Αυγέρη



Την τουλάχιστον περίεργη αυτή στάση σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Όμως εκείνο που προκάλεσε εντύπωση είναι το «παρών» της ομάδας Αχτσιόγλου, με τους 10 από τους 11 βουλευτές της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ακολουθούν αυτή την τακτική και να καταψηφίζει μόνο ο… Φερχάτ Οζγκιούρ! Και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο που αφορά στα κόκκινα δάνεια και στους servicers.

Την τουλάχιστον περίεργη αυτή στάση σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Και γράφοντας μόνο τρεις λέξεις, «είναι απορίας άξιο», και παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα, τα είπε όλα.

.




«Καρφιά» Πολάκη στην ομάδα Αχτσιόγλου για το «παρών» στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια



«Αριστερά Μπροστά; Με παρών σε ρυθμίσεις υπέρ τραπεζιτών και servicers;»



Ήταν λίγη ώρα αφότου η ομάδα Αχτσιόγλου προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση σύστασης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το όνομα «Νέα Αριστερά».

Είχε προηγηθεί και το περίεργο «παρών» τους στη βουλή, στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers, απόφαση που προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις.

Ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε με το «παρών» των πρώην συντρόφων του και αναδημοσιεύοντας ανάρτηση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη, έγραψε: «”Αριστερά Μπροστά”;;Με παρών σε ρυθμίσεις υπέρ τραπεζιτών και servicers;;;;;;;;;».

.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου