Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2023

Τον δρόμο της φυλακής πήρε ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής για το colpo grosso

 


Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ως προσωρινά κρατούμενος ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Θοδωρής Δρακόπουλος και άλλο ένα άτομο που κατηγορούνται ακόμα και για εγκληματική οργάνωση για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες συνταγογραφήσεις που ξεπερνούν τις 530.000 ευρώ.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2018 και έδειξε ότι ο πρώην πρόεδρος μαζί με άλλα άτομα προσέγγιζαν γιατρούς που στη συνέχεια εξέδιδαν τις παράνομες συνταγές για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως αντλίες ή καθετήρες χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ ασθενών εν αγνοία τους.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της υπόθεσης:

«Την παράνομη δράση του ασκούσε τουλάχιστον από 01/2018 (ημερομηνία εντοπισμού πρώτης ψευδούς συνταγογράφησης) ενώ τεκμαίρεται ότι η δράση του ξεκινά πολύ παλιότερα».

Οι αρχές από την πρώτη κιόλας καταγγελία άρχισαν να ψάχνουν εταιρείες και τιμολόγια ενώ ζήτησαν και άρση του τραπεζικού απορρήτου που έδειξε τις κινήσεις των λογαριασμών του φερόμενου ως αρχηγού σε συνολικά 8 εταιρείες από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Καλλιθέα. Μέρος των χρημάτων από τις εταιρείες κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του πρώην προέδρου.


Η συνολική έρευνα έδειξε μόνο για μία εταιρεία 84 εικονικές εκτελέσεις συνταγών σε 45 ασφαλισμένους συνολικής αξίας 52.741 ευρώ που εκδόθηκαν από 18 γιατρούς ενώ διαπιστώθηκε ότι τα ιατροτεχνολογικά προιόντα «αγοράστηκαν» από Κυπριακή εταιρεία. Τα προϊόντα δεν παραδόθηκαν ποτέ στους ασφαλισμένους. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και για τις άλλες εταιρείες.

Μία άλλη τακτική που ακολουθούσαν ήταν στην αρχή να εμφανίζεται στην εμπλεκόμενη εταιρεία ως πρόεδρος ο πρώην αθλητικός παράγοντας που παρέδιδε στη συνέχεια τα ηνία σε άλλον. Υπάρχει μάλιστα εταιρεία στην οποία θέση ευθύνης έχει μία γυναίκα 90 ετών.

Για άλλη εταιρεία και το πως λειτουργούσε σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ αναφέρεται:

«Η εν λόγω εταιρεία κάνει έναρξη δραστηριοτήτων την 12-04 -2017 με κύρια δραστηριότητα την Παραγωγή Φαρμακευτικών σκευασμάτων «Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος από 12.04.2017 είναι ο Δ.Θ ( πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ) και μέλη από την ίδια ημερομηνία η πρώην σύζυγός του και η μητέρα της. Η εταιρεία είναι μέλος στην εταιρεία ……. με διαχειριστή ομοίως τον Δ.Θ με έναρξη δραστηριότητας την 11-11-2019 με κύρια δραστηριότητα «Δραστηριότητες γραφείων είσπραξης και γραφείων οικονομικών και εμπορικών πληροφοριών». Επίσης είναι μέλος σε άλλη εταιρεία με έναρξη την 1.11.2019 και διαχειριστή και πάλι τον Δ.Θ.».
Κατηγορούμενος προσποιήθηκε τον… ασφαλισμένο

Οι αρχές προκειμένου να λύσουν το γρίφο με τις πλαστές συνταγογραφήσεις άρχισαν να επικοινωνούν με ασφαλισμένους μέσω των ΑΜΚΑ που είχαν χρησιμοποιηθεί.

Αστυνομικός επικοινωνεί με την τηλεφωνική σύνδεση που είχε δηλωθεί σε μία από αυτές. Κατά τη συνομιλία κατηγορούμενος συστήθηκε ως ασφαλισμένος με άλλο όνομα και όταν ρωτήθηκε ισχυρίστηκε ότι είχε παραλάβει και έχει κάνει χρήση καθετήρων. Ακολούθησε και δεύτερη επικοινωνία προκειμένου να δηλώσει διεύθυνση για να κληθεί ως μάρτυρας και εκείνος βρήκε ως δικαιολογία ότι είχε αλλάξει πρόσφατα διεύθυνση κατοικίας.

Στην εξέτασή του στις 16 Νοεμβρίου ισχυρίστηκε:

Πριν περίπου έξι με οκτώ μήνες είχα πάει στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Είχα επισκεφθεί ουρολόγο που του είπα το πρόβλημα. Ο γιατρός μου είπε θα με πάρουν τηλέφωνο να πάρω τους καθετήρες. Δεν μου έδωσαν κάποια συνταγή. Μετά από περίπου μία εβδομάδα χωρίς να θυμάμαι καλά με πήραν τηλέφωνο να παραλάβω τους καθετήρες. Πήγα στη Θησέως χωρίς να θυμάμαι αριθμό ανέβηκα σε έναν όροφο, είχε κουτιά διάφορα θυμάμαι. Πήρα ένα κουτί με καθετήρες, υπέγραψα και τέλος».

Η κατάθεση του γιου του όμως που κλήθηκε ως μάρτυρας ήταν καταλυτική καθώς είπε ότι ο πατέρας του έχει φαρμακευτική εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου