Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2023

«Μάστιγα» το deep nude στα σχολεία: Πληρώνουν με κρυπτονομίσματα και διακινούν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους - Τι να προσέχουν οι γονείς ΒΙΝΤΕΟ


Ανησυχία έχει προκαλέσει η μόδα στα σχολεία του «deep nude», δηλαδή η χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που παραποιούν φωτογραφίες με τέτοιον τρόπο που να φαίνονται γυμνές καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά.
Υπενθυμίζεται ότι στη Ναύπακτο, δύο αγόρια ηλικίας 13 ετών παραποίησαν φωτογραφίες έξι κοριτσιών, μέσω ειδικής εφαρμογής, με τέτοιον τρόπο που να φαίνονται γυμνές και τις μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.
Τι είναι το «deep nude»«Αυτό έγινε μόδα στα σχολεία γιατί δεν έχουμε ενημέρωση σωστή των παιδιών για το τι επιτρέπεται και τι όχι. Όποια φωτογραφία έχεις από Instagram, από TikTok, από οπουδήποτε, μπορείς να γδύσεις το υποκείμενο της φωτογραφίας. Εννοείται ότι είναι παράνομο και διώκεται ποινικά» ανέφερε στο MEGA, ο πρόεδρος του «internet now», Νίκος Βασιλάκος.Ο ίδιος εξήγησε πώς οι ανήλικοι αποκτούν πρόσβαση σε τέτοιες εφαρμογές. «Γίνεται με πληρωμή με κρυπτονομίσματα. Πληρώνουν με κρυπτονομίσματα εφαρμογές όπως είναι το deep nude που ξεγυμνώνει -με κόστος από 8 μέχρι 16 ευρώ- ένα σώμα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν ή Ασία ή βαθιά Αμερική που δε φαίνεται ποιος είναι ο αποδέκτης. Αυτοί που αξιοποιούν την τεχνολογία του βαθύ γυμνού μπορούν και δείχνουν σε κάθε περίπτωση, πώς είναι το σώμα, για να μπορεί ο μαθητής να το διακινήσει μέσω κοινωνικών δικτύων που δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανιχνεύσιμα» ανέφερε.

«Η συμβουλή που έχουμε να δώσουμε σε όλους είναι να ξέρετε ότι όλα ανιχνεύονται και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Ας μην πιστεύει κανένας ότι μένει στο σκοτάδι», συμπλήρωσε.Από την πλευρά της, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, αναφέρθηκε στο νομικό κενό που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. «Ξεκάθαρα μιλάμε για bullying, και θεωρείται πρόκληση βλάβης και παραμέληση ανηλίκου. «Για αυτούς δεν μιλάμε για φυλάκιση αλλά για σωφρονισμό».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου