Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2024 - Προσοχή στις αργίες Tα σχολεία για Πάσχα 2024 κλείνουν τον Απρίλιο. Αλλά -μάλλον- χάνουν μια αργία.





ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

 

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα 2024.

Συγκεκριμένα η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και το Πάσχα 2024 είναι την Κυριακή στις 5 Μαΐου 2024.





Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία για το Πάσχα 2024 θα είναι κλειστά από Σάββατο 27 Απριλίου έως και Κυριακή 12 Μαΐου.

Συνεπώς, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέχρι την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, και θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα, 13 Μαΐου της ίδιας χρονιάς, θα έχουν κενό για να ξεκουραστούν για 16 μέρες.


Το... «δυσάρεστο» όμως είναι ότι οι μαθητές θα χάσουν μια έξτρα μέρα αργίας και της Πρωτομαγιάς. Αυτό θα γίνει διότι φέτος η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται βέβαια να μεταφερθεί η αργία και να πάει την πρώτη εργάσιμη μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου 2024. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι για τους μαθητές γιατί θα βρίσκονται ήδη σε περίοδο διακοπών. Φυσικά όμως η μεταφορά της πρωτομαγιάς κάνει «χαρούμενους» τους εργαζόμενους όπου θα κάτσουν 4ήμερο.


Τι είναι το Πάσχα

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού. Στον Ιουδαϊσμό καθιερώθηκε ως η ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία. Μεταγενέστερα υιοθετήθηκε ως εορτασμός από τους Χριστιανούς αναφορικά με τον θυσιαστικό θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού.


Το γεγονός της απελευθέρωσης αυτής συνέβη με μια σειρά θεϊκών προνοιακών παρεμβάσεων, από τις οποίες η σημαντικότερη εκδηλώνεται τη νύχτα κατά την οποία θα εξολοθρεύονταν τα πρωτότοκα των ανθρώπων και των ζώων των Αιγυπτίων, ενώ τα σπίτια των Εβραίων θα προστατεύονταν αφού οι πόρτες τους είχαν σημαδευτεί με το αίμα του αρνιού που είχαν θυσιάσει.

Το Χριστιανικό Πάσχα, ή κοινώς Πασχαλιά ή Λαμπρή, και ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση, είναι η σπουδαιότερη γιορτή του Χριστιανισμού. Εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία.

Με τον όρο Ανάσταση μπορεί να αναφερόμαστε και στην εβδομάδα της Ανάστασης μέχρι το Σάββατο της Διακαινησίμου, ακόμη στην περίοδο των 50 ημερών, που ακολουθούν την εορτή της Ανάστασης, μέχρι και την τελευταία ημέρα, καλούμενη (αριθμητικά) Πεντηκοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου