Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2024

Η σορός του Ναβάλνι παραδόθηκε στην οικογένειά του...

 



Εννέα ημέρες μετά τον μυστηριώδη θάνατο του, στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν στον Αρκτικό Κύκλο, η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του, όπως... έκανε γνωστό η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.


Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας «με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι».


Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, φέρεται να είχε συμφωνήσει σε μια «μυστική» ταφή. Αν αρνιόταν, θα τον έθαβαν στη φυλακή όπου πέθαινε, αναφέρει το BBC.


Η μητέρα του Ναβάλνι πέρασε την τελευταία εβδομάδα στην πόλη κοντά στη φυλακή όπου πέθανε, προσπαθώντας πρώτα να επιβεβαιώσει τη θέση του σώματός του και στη συνέχεια να απαιτήσει να της επιστραφεί. Η ίδια είπε ότι αξιωματούχος της ζήτησε να συμφωνήσει με τα αιτήματα των αρχών καθώς το πτώμα του Ναβάλνι έχει ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται.


Σήμερα η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, η Γιούλια Ναβάλναγια, ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να παραδώσουν τη σορό του συζύγου της για να ταφεί και κατηγόρησε τον "δαιμονικό", όπως τον χαρακτήρισε, Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «βασανίζει» τη σορό του.


«Ήδη γνωρίζουμε ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη. Αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ. Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα έκανε αυτό που κάνει ο Πούτιν με τη σορό του Αλεξέι» λέει η Γιούλια σε ένα βίντεο διάρκειας έξι λεπτών, το οποίο ανέβασε στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου