Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠ. ΦΟΥΡΝΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ





 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Ως μία από τις πιο μυστηριώδεις υποθέσεις που έχουν χειριστεί το τελευταίο διάστημα περιγράφουν οι αρμόδιοι αστυνομικοί το τραγικό περιστατικό του θανάτου του δημοσιογράφου, Απόστολου Φουρνατζόπουλο, στο Παλαιό Φάληρο.

Ο 26χρονος είχε βρεθεί νεκρός τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (19 Φεβρουαρίου, περίπου στις 2.30), μετά από εκρήξεις που ακούστηκαν στη γειτονιά από μετασχηματιστή που βρίσκεται πάνω σε πυλώνα ηλεκτροδότησης στη συμβολή των οδών Τρίτωνος και Αιόλου. Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Πυροσβεστική, που εντόπισε κοντά στα καλώδια έναν νεαρό χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο κλήθηκαν ειδικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό του 26χρονου που είχε χάσει τη ζωή του πάνω στον στύλο υψηλής τάσης, καθώς τον χτύπησε το ρεύμα.


Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις από τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν στο iEidiseis ότι στενό συγγενικό πρόσωπο του δημοσιογράφου φέρεται να είπε στους αστυνομικούς (συντετριμμένο με αυτό που συνέβη) ότι εκτιμά ότι μπορεί να ανέβηκε στον πυλώνα για να πάρει κάτι που είχε πέσει εκεί -κατά λάθος- από το μπαλκόνι του σπιτιού του.




Οι αστυνομικοί εξετάζουν την εκδοχή του ατυχήματος, όπως και όλα τα άλλα ενδεχόμενα (ανάμεσά τους την αυτοχειρία). Ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος εργαζόταν από το 2017 στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ενώ είχε γίνει γνωστός πριν λίγα χρόνια με αφορμή τα ρεπορτάζ του από τα Εξάρχεια, τα οποία καυτηρίαζαν την αστυνομική βία.

Τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλείψει το χώρο της δημοσιογραφίας και σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που είχαν επαφή μαζί του, παρέμενε το ίδιο αγαπητός στο περιβάλλον στο οποίο κινείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου