Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2024

Η ΚΥΡΙΑ Καρυστιανού και άλλοι κύριοι...

 




Η ΚΥΡΙΑ Μαρία Καρυστιανού είναι το πρόσωπο που έχει ξεχωρίσει τον τελευταίο καιρό σε όλη αυτή τη φριχτή υπόθεση των Τεμπών. Ξαφνικά όμως διαπιστώνω πως είναι πολλοί και μάλιστα από τον χώρο των ΜΜΕ- που δεν θα έπρεπε- που αντιδρούν γιατί ακούγεται και φαίνεται μόνο εκείνη και όχι άλλοι συγγενείς των θυμάτων και πρόσωπα που εμπλέκονται σ' αυτήν την ιστορία και είναι πάντα από την πλευρά των θυμάτων...

Η αλήθεια είναι πως ευτυχώς που υπάρχει η ΚΥΡΙΑ Μαρία Καρυστιανού, γιατί αυτός ο χώρος και αυτή η δημοσιότητα για να σταθεί ως δημοσιότητα και να ενδιαφερθεί ο κόσμος και να ενδιαφερθούν και τα ΜΜΕ χρειάζεται ένα πρόσωπο στο οποίο να αναφέρονται. Γιατί όταν πρόκειται για ένα πλήθος χωρίς ένα όνομα καλώς ή κακώς -κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά τι να κάνουμε τώρα- το ενδιαφέρον μειώνεται, για να μην πως πως δυστυχώς μπορεί και να εξαφανιστεί και να γίνει μονόστηλο, καθώς συμφέρει πολλούς σ' αυτή την ιστορία.

Η ΚΥΡΙΑ Μαρία Καρυστιανού δεν πάει για να γίνει σταρ του σινεμά, ούτε να πάρει εκπομπή στην τηλεόραση. Για τη μνήμη του παιδιού της αγωνίζεται και δεν καταλαβαίνω καθόλου όλη αυτή την ιστορία, με όλους αυτούς που «απορούν» γιατί δεν ακούγονται και άλλα πρόσωπα και άλλοι άνθρωποι και ακούγεται μόνο αυτή. Ευτυχώς που υπάρχει και ακούγεται αυτή. Ας μη συνεχίσω σ' αυτόν τον τόνο.


Κατά τ' άλλα ο Παύλος έγινε Παυλάκης, γιατί του ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε. Ολο το καλοκαίρι είχε πάρει τον υποψήφιο αρχηγό και τον γύριζε σε πόλεις και χωριά -κάτω από 300 μέτρα υψόμετρο φυσικά- προφανώς απ' ό,τι φαίνεται τώρα προσπαθεί να ξεχάσει τα ερωτικά γούστα του συγκεκριμένου αρχηγού. Μετά βέβαια ο συγκεκριμένος αρχηγός παντρεύτηκε τον αγαπημένο του με ανοιχτό γάμο στη Νέα Υόρκη, αλλά και αυτό του φάνηκε ακίνδυνο, μέσα στην ατυχία του όμως ήρθε να ψηφιστεί ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών. Και εκεί έδειξε την πραγματική γνώμη του και βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο εναντίον ενός νομοσχεδίου, αλλά και μιας ολόκληρης κατηγορίας ανθρώπων στην οποία περιλαμβάνεται και ο ίδιος ο αρχηγός του. Μέσα στον πανικό του λοιπόν είπε ότι εργαζόταν και μάλιστα το είπε και περιφρονητικά προς τους υπόλοιπους βουλευτές ότι η δουλειά του ήταν πιο σοβαρή και μάλιστα έδειξε και μια φωτογραφία την ώρα που έκανε τη δουλειά του, για την οποία ο κύριος Αδωνις παρατήρησε πως είχε ημερομηνία δύο ημερών πριν. Μετά άρχισε τις βρισιές, τις φωνές κ.λπ. κ.λπ. και βέβαια εκτός από το ότι ως γνωστόν το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται δεν θα σχολιάσω ούτε τις απόψεις του, ούτε τίποτα. Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι πώς φάνηκε στο σύνολο της Βουλής αλλά και στους ψηφοφόρους του η σαφέστατη περιφρόνηση που έδειξε απέναντι στο λειτούργημά του ως βουλευτή. Το να είσαι γιατρός είναι σπουδαίο, γιατί σώζεις ζωές, αλλά κι όταν είσαι βουλευτής κουβαλάς πολλές ψυχές στις πλάτες σου και η περιφρόνησή του σε μια στοιχειωδώς λογική δημοκρατία θα έπρεπε να έχει καταδικαστεί από το σύνολο της Βουλής και όχι μόνο.

Θα έγραφα και για τον Στεφανάκο και ειδικά που μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σε μια κρίση προφανώς μεγαλοψυχίας απέλυσε από τη θέση του συμβούλου τον Κύριο Τεμπονέρα... Τελικά από την αρχή μέχρι εδώ αυτό το χρονογράφημα τρία θέματα είχε και όλο και πέφτει το επίπεδο...

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου