Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2024

Κασσελάκης: «Προσφεύγω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»







 




Σε πολεμικό κλίμα και με φόντο τις έντονες εσωκομματικές συγκρούσεις του τελευταίου διαστήματος το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ηχηρή παρέμβαση από τον τέως πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου. Για «αντιθεσμική συμπεριφορά» έκαναν λόγο πηγές από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη. Όλες οι εξελίξεις.







Κασσελάκης: Χαιρετίζουμε τους αγώνες των αγροτών χωρίς αστερίσκους
20:23:50


Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών χωρίς αστερίσκους. Ο αγώνας τους αφορά την ίδια την επιβίωση της υπαίθρου και την προοπτική της πρωτογενούς παραγωγής.

Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και των κινητοποιήσεων τους, αναδείξαμε τα προβλήματα τους στη Βουλή και καταθέσαμε οκτώ συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις - λύσεις για τη στήριξη και την προοπτική τους. Το ότι είμαστε δίπλα τους και τους ακούμε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αγρότες ζητάνε από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις δικές μας προτάσεις..


Κασσελάκης: Ουραγός η Ελλάδα στη στεγαστική πολιτική - Χωρίς προστασία η πρώτη κατοικία
20:22:51


Η Ελλάδα είναι ουραγός στη στεγαστική πολιτική. Διαθέτει πολύ λιγότερο από το 1% του ΑΕΠ για τον σκοπό αυτό, την ώρα που παραμένει μία από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτει καν κοινωνική κατοικία.

Το ιδιωτικό χρέος εκτοξεύτηκε κατά 20 δισ. ευρώ από το 2019 και πνίγει την κοινωνία.

Με τον πτωχευτικό κώδικα του 2020 και με τον «Ηρακλή» έχει ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες πλειστηριασμούς. Χωρίς κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.


Κασσελάκης: Η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους όπως έκαναν 12 χώρες της ΕΕ
20:21:10


Η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, όπως έκαναν 12 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιμένει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Ας ρωτήσουν την Πορτογαλία και την Ισπανία, που μηδένισαν τον ΦΠΑ και οι τιμές μειώθηκαν 17,9% και 7,4% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, κάποιοι λίγοι και ισχυροί σωρεύουν υπερκέρδη και απολαμβάνουν προκλητική φοροασυλία.


Κασσελάκης: Προσφεύγω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε
20:15:54


Ο Στ. Κασσελάκης αναμένεται να πει στην ομιλία του:

Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος.

Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές.

Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα.

Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.

Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Βρείτε μου αντίπαλο.

Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε.


Κασσελάκης: Οι κρίσεις οξύνονται στην Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής Μητσοτάκη
20:13:01


Οι πολλαπλές διεθνείς κρίσεις μεγεθύνονται και οξύνονται στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα αποτελέσματα 4,5 χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ είναι η διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, η υπονόμευση του κράτους δικαίου.

Τα οικονομικά στοιχεία διαψεύδουν το «success story» και την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η ΝΔ και τα Μέσα που τη στηρίζουν.

Η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες και αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η χαμηλή παραγωγικότητα της οικονομίας, οι χαμηλοί μισθοί, η χαμηλή αγοραστική δύναμη, η στεγαστική κρίση, το υπέρογκο ιδιωτικό χρέος και η αποδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους.

Η στρατηγική της ΝΔ πολλαπλασιάζει τις ανισότητες και υποβαθμίζει το περιβάλλον. Υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας και των νέων ανθρώπων. Υπηρετεί ένα μοντέλο βίαιης και απόλυτης συγκέντρωσης της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου