Παρασκευή, Μαρτίου 01, 2024

Διεκόπη για τις 5 Απριλίου η πρώτη δίκη για τα Τέμπη – Κατέθεσε αίτημα αναβολής η πλευρά της Hellenic Train




Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και συγγενείς του ελεγκτή του τρένου που κατέθεσαν την αγωγή


Την Παρασκευή 5 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για την πρώτη αγωγή συγγενών θύματος των Τεμπών.

Η αγωγή κατατέθηκε κατά της Hellenic Train από την οικογένεια του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας και συγκεκριμένα από την σύζυγο, τους δύο γιους του και την αδελφή οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις των 250.000 έκαστος για ψυχική οδύνη.


Στην αγωγή υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για τα κενά ασφαλείας και την απουσία συστημάτων ελέγχου και σήμανσης.



Σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο ΟΣΕ και η Hellenic Train υπέβαλλαν δια των δικηγόρων τους αίτημα αναβολής της δίκης και έτσι αποφασίστηκε η διακοπή. Όπως υποστήριξαν, μέχρι πριν από δύο μέρες δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

Στο αίτημα ο συνήγορος της οικογένειας απάντησε:

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια».

Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και συγγενείς του θύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου