Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2024

Μεθοδεύσεις Τασούλα για να διασωθεί ο Καραμανλής! Δυσφορούν οι βουλευτές της ΝΔ




Σε απόρριψη του αιτήματος Σπίρτζη για να διασωθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής προσανατολίζεται ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Την ίδια ώρα αυξάνεται η δυσφορία των βουλευτών της ΝΔ για την απουσία Μητσοτάκη και Καραμανλή από την χθεσινή συζήτηση για τα Τέμπη. Ο πρόεδρος της Βουλής έχει γίνει αποδέκτης των διαμαρτυριών των βουλευτών οι οποίοι δεν περιορίζονται σε πηγαδάκια στους διαδρόμους και στην κλασσική μουρμούρα.

Όσον αφορά το αίτημα Σπίρτζη να συσταθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει την εμπλοκή του στη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, πηγές του προεδρείου έλεγαν ότι το Σύνταγμα αναφέρεται σε μη περατωθείσα διαδικασία από την οποία μπορεί να προκύψει η ειδική επιτροπή με αίτημα του υπουργού προκειμένου να μην υπάρχουν υπόνοιες εις βάρος του. Όμως, λένε οι πηγές της Βουλής, στην περίπτωση Σπίρτζη δεν υπάρχει καμία διαδικασία ανολοκλήρωτη, αφού απορρίφθηκε η πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή. Μάλιστα επισημαλινουν ότι η ΝΔ αθώωσε τον Χρήστο Σπίρτζη απορρίπτοντας το αίτημα.

Σε κάθε περίπτωση ο Κ. Τασούλας ενημέρωσε την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ, εφόσον χρειαστεί, θα υπάρξει γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου