Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Εισηγούνται στον Μητσοτάκη να διώξει τον Φλωρίδη αλλά…




Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έχει συγκεντρώσει εδώ και αρκετό καιρό τα πυρά κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.

Η αρχή είχε γίνει με την ανακοίνωση του για την ασυλία των τραπεζιτών, την οποία την φόρτωσε στον ΣυΡιζΑ, ενώ ήταν νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από τους πρώτους μάλιστα.

Δεύτερο «κάρφωμα», ήταν η αποδοκιμασία για το γεγονός ότι η άρση απορρήτου των συνομιλιών των κινητών τηλεφώνων των μηχανοδηγών απαγορευόταν από την κείμενη νομοθεσία. Ο συγκεκριμένος νόμος όμως ψηφίστηκε πάλι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Είναι ο νόμος 5002 / 2022…

Ακόμα και η ρήση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι «όσοι μιλούν για μπάζωμα είναι για τα μπάζα» θεωρήθηκε ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καθώς ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις για «αλλοίωση τόπου εγκλήματος».

Όλο το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλει πλέον την αποπομπή του Γιώργου Φλωρίδη από την κυβέρνηση. Αυτονόητη φυσικά και η οργή του πρώην υπουργού Κώστα Τσιάρα ο οποίος θεωρεί ότι διασύρεται από κάθε δημόσια παρέμβαση του διαδόχου του.

Υπάρχει όμως ένας ισχυρός φίλος του υπουργού, του οποίου η παρουσία δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καταλυτική. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Ο Απόστολος Δοξιάδης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου