Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Γέφυρες Κυριάκου στον πρώην (;) συνέταιρο!

 

Εστειλε Μπρατάκο, Παπασταύρου στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά μάλλον χωρίς απτά αποτελέσματα

Ο «εμφύλιος πόλεμος» που ξέσπασε μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη φαυλότητα αλλά και τη δυσοσμία που αφήνουν πίσω τους οι παρασκηνιακές κινήσεις κομμάτων, οικονομικών συμφερόντων και, δήθεν, μεγαλοδημοσιογράφων.

Για να ξεσπάσει αυτός ο πρωτοφανής… πόλεμος αρκούσε μια αποκάλυψη του «Βήματος», ύστερα από πέντε χρόνια ωραιοποίησης της κυβέρνησης και ύμνων προς τον πρωθυπουργό, όπως παραδέχθηκε δημόσια ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης. Τα «φίλια πυρά» για την περιβόητη μονταζιέρα του Μαξίμου στο έγκλημα των Τεμπών εξαγρίωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, επειδή ποτέ δυο… συμμορίες δεν θέλουν μια μετωπική σύγκρουση με άγνωστες συνέπειες, φαίνεται πως η πλευρά της κυβέρνησης επιχείρησε να ρίξει γέφυρες, με τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σπύρο Παπασταύρου να καταφθάνουν στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με το ieidiseis, οι δύο διαμεσολαβητές έφτασαν με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τους ζήτησε να φέρουν πίσω μια συμφωνία ανακωχής. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν πρέπει να ικανοποίησε τον πρωθυπουργό. Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κηρύξει τον ανένδοτο και να καταγγείλει τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως… τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στα βράχια. Μάλιστα, επέλεξε να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως φέρεται ότι είναι η προσπάθεια του επιχειρηματία να ελέγξει όχι μόνο την κυβέρνησή του, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κρίνοντας, προφανώς, από τη δική τους εμπειρία με τις στενές σχέσεις που ανέπτυξαν με τον γνωστό επιχειρηματία και προσφάτως εκδότη και καναλάρχη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν χθες να καταγγείλουν το ΠΑΣΟΚ ως ενεργούμενο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να συμπεριλάβει στοιχεία και αποκαλύψεις για τις σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη και του ομίλου Μαρινάκη στη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή. Ωστόσο, ο Γιάννης Πρετεντέρης φαίνεται πως τον πρόλαβε και, ως… παλιά γάτα (κανονική και όχι των Ιμαλαΐων), προσπάθησε να «κάψει» τα στοιχεία του πρωθυπουργού, ομολογώντας πως είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος-σχολιαστής μπορεί να δυσκολεύεται να «συγκρουστεί» με τον άνθρωπο που για πέντε ολόκληρα χρόνια εξυμνούσε ως πρωθυπουργό-Μωυσή, κλείνοντας τα μάτια στις διαρκείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου αλλά και στην προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης, όμως σήμερα καλείται να το κάνει -έστω και εν μέρει- για να υπερασπιστεί το νέο του μαγαζί και τον νέο του ρόλο. Τα «αποκαλυπτήρια» από το διαρκές αλισβερίσι μεταξύ πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων δεν εξαγριώνουν απλά τον κόσμο, αλλά «τροφοδοτούν» το αίσθημα απογοήτευσης απέναντι στη πολιτική. Οποιος νομίζει πως θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δίνοντας διαπιστευτήρια στην ντόπια διαπλοκή αλλά και στους δημοσιογραφικούς εκπροσώπους της, πλανάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου