Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Εξηγήσεις για τις υπέρογκες εγγυήσεις τριών της ΕΡΓΟΣΕ ζήτησε ο Βελόπουλος στη Βουλή- Τον Τερεζάκη κατονόμασε για την επιτελική μονταζιέρα






Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στον μεταβατικό πρόεδρο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, απέδωσε την ευθύνη ο Κυριάκος Βελόπουλος για το μονταρισμένο ηχητικό που αποκάλυψε το «Βήμα», ενώ αναφέρθηκε και στον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Λαγονήσι λίγες μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι τη 1η Μαρτίου, δηλαδή ώρες μετά την τραγωδία, ο κ. Τερεζάκης, ο Κ. Χρυσάγης και ένα ακόμα πρόσωπο, το οποίο δεν κατονόμασε, επισκέφτηκαν το αρμόδιο γραφείο που φυλάσσονταν τα ηχητικά, μη επιτρέποντας σε άλλα στελέχη και υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στον χώρο.







«Στις 11 το πρωί αναχωρούν με μαύρο τζιπ» είπε και πρόσθεσε πως ο Κ. Χρυσάγης «συμπτωματικά μετά από λίγες μέρες έχασε τη ζωή του». «Πως είχαν το υλικό από 1/3/2023 και η ΕΛ.ΑΣ να το πήρε 4/3; Ποιον κοροϊδεύετε;» ρώτησε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία.

Σημείωσε δε ότι 14/3/2023 ο Κ. Χρυσάγης κατέθεσε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποκαλύπτοντας ότι είχε στην κατοχή του δύο στικάκια και κατονομάζοντας τον κ. Τερεζάκη, τον οποίο «διορίσατε μεταβατικό πρόεδρο».

«Με ποιο δικαίωμα τον διορίσατε; Δεν είναι ύποπτος;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως «το είχα καταγγείλει ότι είναι υπόδικος». Μάλιστα, υποστήριξε πως ο κ. Τερεζάκης σταμάτησε την εσωτερική έρευνα στον ΟΣΕ για τα ηχητικά. «Ποιος του έδωσε την εντολή για να μοντάρει την αλήθεια;» ξαναρώτησε.

Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε ποιος πλήρωσε -με βάση και τη σχετική αποκάλυψη της «Εστίας»- τις εγγυήσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για να μην οδηγηθούν στη φυλακή τρία στελέχη του ΟΣΕ και έψεξε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ που κονταροχτυπιούνται για τον Βαγγέλη Μαρινάκη χωρίς να τον κατονομάζουν.


Σε πολλά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε σε συνάντηση την Κυριακή των υπουργών της κυβέρνησης, Παπασταύρου και Μπρατάκου με επιχειρηματία.

Μίλησε για τα Τέμπη, αλλά και για τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες μ έρες της συζήτησης. Συγκεκριμένα για τον Γιώργο Φλωρίδη είπε: «Άμα μαζεύετε κάθε μπάζο του Σημίτη αυτά θα έχετε. Κάνατε σημιτικό το κόμμα της ΝΔ»

Κατά τα άλλα είπε ότι το πρωτόκολλο που ακολούθησε η κυβέρνηση ισχύει μόνο σε περίπτωση ατυχήματος για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου



Κριτική άσκησε και στο ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας.

«Εγώ είμαι του Ανδρέα Παπανδρέου και του περήφανου ΠΑΣΟΚ, ούτε του Βενιζέλου ούτε του Σημίτη», είπε και ρώτησε τον κ. Ανδρουλάκη: «Γιατί κάνατε το λάθος το πολιτικό και τους συσπειρώσατε;»

Επίσης είπε πως και στην υπόθεση των emails της κας Ασημακοπούλου «θα την πληρώσει ο …..σταθμάρχης γιατί είστε ανεύθυνοι».

Τέλος έδωσε ραντεβού στις 9 Ιουνίου «με το μέλλον της Ελλάδος»

«Η πραγματικότητα είναι μια: έκαψαν τα παιδιά. Κάηκαν τα παιδιά» είπε για το έγκλημα των Τεμπών και αποκάλεσε «μπάζο του Σημίτη» τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη, επειδή είπε πως «είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε εξηγήσεις απ' την κυβέρνηση με αφορμή το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» σχετικά με μυστικές διαπραγματεύσεις αλλά και ποιος πλήρωσε τα υπέρογκα ποσά για την εγγύηση αξιωματούχων του ΟΣΕ που είναι υπόδικοι για το έγκλημα στα Τέμπη.



Ο Κυρ. Βελόπουλος ρώτησε αν ισχύει το δημοσίευμα που υποστηρίζει πως μεγάλος επιχειρηματίας της χώρας είναι αυτός που με πάσα διακριτικότητα έβγαλε από τη δύσκολη θέση κατηγορούμενο του ΟΣΕ (ή της ΕΡΓΟΣΕ) για τα Τέμπη και κατέβαλε για λογαριασμό του, είτε με τη μορφή δωρεάς είτε με τη μορφή δανείου, την πενταψήφια σε αριθμό μηδενικών εγγυοδοσία που του επεβλήθη από τη Δικαιοσύνη.

Και διερωτήθηκε σκωπτικά που βρήκαν οι τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ τα ποσά των 700, των 600 και 500 χιλιάδων ευρώ που τους επιβλήθηκαν ως εγγύηση.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ κάνει λόγο για «σκόπιμο διασυρμό των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ από ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε.».


Στην ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς εξακολουθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να διογκώνεται ένα όργιο άθλιας παραπληροφόρησης που καλλιεργεί την ψευδή εντύπωση στον απλό πολίτη – ακροατή ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή δήθεν βρήκαν, ή είχαν και κατέβαλαν τα υπέρογκα ποσά ύψους 500, 600 ή 700 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση».

Επιπλέον στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «οι απολογηθέντες συνάδελφοι που καλούνται να μαζέψουν χρηματικά ποσά άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, για να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, ασφαλώς και δεν κατέβαλαν τίποτε.

Μηδέν ευρώ μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι έλαβαν προθεσμία 15 ημερών έκαστος να τα καταβάλλουν ειδάλλως, εάν αυτές οι εγγυήσεις δεν μειωθούν δραστικά κατόπιν εφέσεως που δικαιούνται να υποβάλλουν οι κατηγορούμενοι, ώστε το ύψος τους να ανταποκρίνεται στο προφίλ ενός απλού εργαζόμενου, στην εκπνοή αυτού του διαστήματος οι εν λόγω υπάλληλοι με μαθηματική βεβαιότητα θα προφυλακιστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου