Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

Τέλος η δωρεάν υγεία: Θα χρεώνονται ακόμα και τα παραπεμπτικά...

 


Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων για εξετάσεις σε ιδιωτικές δομές υγείας από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ, τα παραπεμπτικά για αιματολογικές εξετάσεις θα χρεώνονται 1 ευρώ και για ακτινολογικές εξετάσεις 3 ευρώ...

 «Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την πανδημία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές, που συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ο κορονοϊός» δήλωσε ο υφυπουργός.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές» εξήγησε για το μέτρο ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Όποιος πάει για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, η συμμετοχή του θα είναι μηδενική».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού και τις λίστες αναμονής για τα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε: «Το προσωπικό (νοσηλευτικό προσωπικό – παραϊατρικό προσωπικό) επαρκεί. Τα ίδια τα νοσοκομεία το επιβεβαίωσαν και απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν. Το μέτρο έκανε πρεμιέρα χθες και σε 18 μήνες από σήμερα περιμένουμε σημαντική μείωση στις αναμονές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου