Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024

«Βόμβα» Τραμπ: Μιλά για πιθανή απέλαση του πρίγκιπα Χάρι από τις ΗΠΑ Όλα όσα είπε ο Τραμπ στον Φάρατζ για την αίτηση για βίζα του πρίγκιπα Χάρι.



AP

 

 


Ανοιχτό ενδεχόμενο για… απέλαση του πρίγκιπα Χάρι από τις ΗΠΑ σε περίπτωση που είπε ψέματα για τη λήψη ναρκωτικών στην αίτηση για αμερικανική βίζα, άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη με τον Νάιτζελ Φάρατζ που αναμένεται να προβληθεί σήμερα Τρίτη (19/3).

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος του ΗΠΑ αναφέρθηκε στην κατάθεση αίτησης για βίζα του πρίγκιπα Χάρι, λέγοντας ότι το βασιλικό μέλος -που ζει πλέον στην Καλιφόρνια- δεν θα έπρεπε να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης.





«Θα πρέπει να δούμε αν ξέρουν κάτι για τα ναρκωτικά και αν είπε ψέματα θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Poltiico.

«Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα μείνει στην Αμερική;» ρώτησε ο Φάρατζ, με τον Τραμπ να απαντά: «Ω, δεν ξέρω. Θα πρέπει να μου πείτε εσείς. Απλά πρέπει να μου πείτε».


Σημειώνεται ότι το καθεστώς της βίζας του πρίγκιπα Χάρι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης από τότε που ένα αμερικανικό συντηρητικό think tank, το Heritage Foundation, μήνυσε πέρυσι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) για πρόσβαση στα αρχεία μετανάστευσής του.

Οι αιτούντες για ορισμένες αμερικανικές βίζες πρέπει συνήθως να αποκαλύπτουν αν έχουν πάρει ποτέ ναρκωτικά, και κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη της αίτησής τους. Και άλλα δημόσια πρόσωπα έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ λόγω της αναφερόμενης χρήσης ναρκωτικών.


Στα απομνημονεύματά του, το «Spare», ο Χάρι παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση διαφόρων ναρκωτικών και ψυχεδελικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, της μαριχουάνας και των παραισθησιογόνων μανιταριών, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό το δήλωσε στην αίτησή του για βίζα.

Δεξιοί σχολιαστές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στραφεί εναντίον του Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια και τη μετακόμισή τους στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει κυριαρχήσει στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, έχει επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο το ζευγάρι, λέγοντας στο παρελθόν: «Δεν είμαι θαυμαστής της Μέγκαν, δεν είμαι θαυμαστής της, και δεν ήμουν σωστός από την αρχή. Νομίζω ότι ο καημένος ο Χάρι σέρνεται από τη μύτη».


Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να παραδώσει τα έγγραφα της βίζας του Χάρι, ώστε ο δικαστής να τα εξετάσει και να αποφασίσει αν θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν. Την Κυριακή, οι δικηγόροι του υπουργείου ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να βρουν τα αρχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου