Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Καταψήφισε και ο ανεξάρτητος Κατσιβαρδάς




Με το… σπάνιο φαινόμενο να ψηφίζουν «υπέρ» ή «κατά» άπαντες οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου λήφθηκε απόψε η απόφαση να καταψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών που κατέθεσε η αντιπολίτευση.
159 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας). Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, εμφανίστηκε συμπαγής, με τους 158 βουλευτές της να ψηφίζουν “ΟΧΙ” ενώ την πρόταση δυσπιστίας απέρριψε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στους 159.

Από την άλλη, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος).


Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Ειδικότερα, σε σύνολο 300 η πρόταση καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές, 141 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της, ενώ δεν υπήρξε ούτε ένας που να δηλώσει «παρών».

«Συνεπώς, η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλαν οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας κατά της κυβέρνησης, απορρίπτεται», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, κηρύσσοντας και το τέλος της… εκρηκτικής τριήμερης συζήτησης που έλαβε χώρα στη Βουλή από την Τρίτη 26 έως και σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Πάντως, η αναμενόμενη -κακά τα ψέματα- καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κάθε άλλο παρά σημαίνει πως η κυβέρνηση βγήκε κερδισμένη από την τριήμερη αυτή διαδικασία, καθώς η απροθυμία βουλευτών συγκεκριμένης πτέρυγας των κυβερνώντων να τοποθετηθούν ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσε και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην πει λέξη για τις ξαφνικές «παραιτήσεις» των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου, παρά το γεγονός ότι αυτές συνδέονται ευθέως με το «παράκεντρο» και τα «φουσκωμένα πορτοφόλια» στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου