Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Πρόταση δυσπιστίας - Βουλή: Συνεχείς διακοπές - Κώλυμα της Κωνσταντοπούλου και ο Χαρίτσης έμπλεξε στην κίνηση




Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δηλώνει πως δεν μπορεί να μιλήσει πριν τις 18:00 - Ο Βελόπουλος αρνείται να παραχωρήσει τη σειρά του - Θα αναγκαστεί σε νέα διακοπή το προεδρείο 


Διαστάσεις παρωδίας λαμβάνει η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας με το προεδρείο της Βουλής να αναγκάζεται σε συνεχόμενες διακοπές καθώς οι πρόεδροι της Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αλέξης Χαρίστης, αντίστοιχα, δήλωσαν κώλυμα να παραστούν στην προγραμματισμένη ώρα και να μιλήσουν.

Να σημειωθεί πως οι δύο επικεφαλής συνυπογράφουν την πρόταση κατά της κυβέρνησης και ενώ ήταν γνωστή από νωρίς η ώρα έναρξης του κύκλου των πολιτικών αρχηγών απουσίαζαν από το κοινοβούλιο.


Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ανοίξει με την ομιλία της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ακολουθώντας την σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων να κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ωστόσο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε κώλυμα για να μιλήσει πριν τις 6 το απόγευμα. Τελικά, οι αρχηγοί της Νίκης και Σπαρτιατών δέχθηκαν να ξεκινήσει η διαδικασία με τις δικές τους τοποθετήσεις και να ακολουθήσει η ομιλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου παρά το γεγονός ότι διαθέτουν περισσότερους βουλευτές.



Ωστόσο μετά τις τοποθετήσεις των Νατσιού και Στίγκα και ενώ ήταν η ώρα της ομιλίας του κ. Αλέξη Χαρίτση η προεδρεύουσα Ολγα Γεροβασίλη ενημέρωσε το Σώμα ότι αναγκάζεται να διακόψει και πάλι την συνεδρίαση καθώς ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς “έμπλεξε στην κίνηση”.

Σημειώνεται μάλιστα πως σε συνέχεια των παραπάνω, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, γνωστοποίησε πως δεν παραχωρεί την σειρά του στην κυρία Κωνσταντοπούλου. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, μόλις τελειώσει ο Αλέξης Χαρίτσης, το προεδρείο θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέα διακοπή.






Ειδήσεις σήμερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου