Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Live Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο(σσ Κι ομως ορισμένοι τον πιστεύουν ακόμα.Αυτα που ονομάζει παράκεντρα τον χρηματοδοτούσαν ακόμα και τα γραφεια της ΝΔ τον βοηθησαν να δημιουργήσει.Πιθανότατα ο πλεον φαυλος πολιτικος της μεταπολίτευσης)





 

 

 


Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς. Ώρα των πολιτικών αρχηγών στην τριήμερη διαδικασία που ολοκληρώνεται με την ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3). Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο LIVE Blog του iEidiseis.gr.





LIVE
Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο
22:15:36


Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο είπε ο κ. Μητσοτάκης, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να χειροκροτούν.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Η απάντηση έχει δοθεί: Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια, όπως είπε «φωτογραφίζοντας» το συγκρότημα Μαρινάκη.


Μητσοτάκης: Είστε σε απόλυτη ταύτιση με το συγκεκριμένο συγκρότημα
22:12:06


Είστε σε απόλυτη ταύτιση με το συγκεκριμένο συγκρότημα, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και έφερε ως παράδειγμα τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.


Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα
22:09:48


«Δεν ήθελα να αναφερθώ στον εθνικό εισαγγελέα. Φτάσατε κ. Κωνσταντοπούλου να επικαλεστείτε το μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα; Υπάρχει πατέρας και μητέρα που σας ακούει; Πώς τολμάτε να εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο του παιδιού;», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε πότε έχει κινηθεί η δικαιοσύνη με μεγαλύτερη ταχύτητα. «Ποτέ δεν κινήθηκε. Σε 34 άτομα έχει αποδώσει κατηγορίες. Έχουμε άρει το απόρρητο σε υποθέσεις ατυχημάτων. Είπα να φέρουμε διάταξη να το κάνουμε αμέσως. Την καταψηφίσατε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τέταρτο και κρίσιμο ζήτημα. Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 το δυστυχήμα δεν θα είχε συμβεί. Ναι, είναι πολύ πιθανό, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να συμβεί αυτό το δυστύχημα. Συμφωνώ, το έχω πει και εγώ. Τοπικά λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε ότι το τρένο ήταν στη λάθος γραμμή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της 717 είπε ότι υπεγράφη το 2014 και έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016 και ο κ. Σπίρτζης είχε κάνει 6 παρατάσεις. «Δεν κάνατε μόνο αυτά. Τη σπάσατε σε δύο κομμάτια και μας κληροδοτήσατε σύμβαση με πάρα πολλά προβλήματα. Και ο υπουργός πήρε απόφαση. Ή θα καταργούσε τη σύμβαση ή θα πήγαινε ολοκληρώνοντας την 717. Η απόφαση ήταν να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα. Δεν μπορεί να κατηγορείτε για καθυστέρηση και να λέτε ότι έπρεπε να γίνει δεκτή η εισήγηση να ξεκινήσει από την αρχή», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Ευρωπαία εισαγγελέα. «Η αρμοδιότητα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας περιορίζεται σε πράξεις που θίγουν τα οικονομικά της ΕΕ», σημείωσε και ανέφερε: «για όλα τα υπόλοιπα πήρε τις απαντήσεις της από τον Άρειο Πάγο γιατί αφορούν το Σύνταγμα και την ελληνική δικαιοσύνη. Έχει ξεπεράσει το όριο της αρμοδιότητάς της. Σας φάνηκε χρήσιμη γιατί υποψήφιος ευρωβουλευτής σας είπε να φέρουμε και την Ευρωπαία εισαγγελέα για να ρίξουμε την κυβέρνηση».

«Υπουργοί, εννοείτε, ότι ευθύνονται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Για να κατηγορηθεί κάποιος για ποινικές ευθύνες το σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική επιτροπή. Ο κ. Φάμελλος είπε να κάνουμε προκαταρκτική αφηρημένα, χωρίς κατηγορητήριο. Μου θυμίζει τον κ. Πολάκη ο οποίος έλεγε να βάλουμε φυλακή κάποιον πολιτικό μπας και σωθούμε. Αυτό είναι το κράτος δικαίου στη δική σας αντίληψη; Αν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της μη ολοκλήρωσης μιας δημόσιας σύμβασης και μιας τραγωδίας, τότε ρωτώ, όταν ο ίδιος ο εισαγγελέας στην αγόρευση για το Μάτι είπε ότι αν είχαμε το 112, θα είχαν σωθεί ζωές, ζητήσαμε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον κ. Παππά; Και γελάτε κιόλας..», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι ο δρόμος Πάτρας - Πύργος δεν ολοκληρώθηκε επειδή έγινε 8 κομμάτια και πήρε πέντε χρόνια για να ξαναμπεί το έργο μπροστά. «Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους σημαίνει ότι ο κ. Σπίρτζης έχει ποινική ευθύνη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας; Η απάντηση είναι όχι», υπογράμμισε.

«Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε. Και μιας μιλάμε για το άρθρο 86 του Συντάγματος. Το 2007 ήμουν νεοεκλεγμένος βουλευτής. Μαζί με πολύ λίγους άλλους πρωτίστως της ΝΔ είχα καταθέσει πρόταση να αλλάξει και να καταργηθεί η αποσβεστική προθεσμία, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής στον οποίο εμπίπτει ο υπουργός της δικής σας κυβέρνησης, ο κ. Σπίρτζης. Εμείς αλλάξαμε την παραγραφή και πήγε στα 20 χρόνια. Εμείς δεν μπορούμε να κρύφτούμε πίσω από καμία παραγραφή. Εμείς το κάναμε αυτό, δεν το κάνατε εσείς», συμπλήρωσε.


Μητσοτάκης: Το δημοσίευμα για την «μονταζιέρα» διαψεύθηκε
22:00:36


Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για τη μονταζιέρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι διαψεύστηκε. Ξέραμε από τις 2 Μαρτίου ότι ο σταθμάρχης μιλούσε με δύο τρένα.

Ένας υποψιασμένος θα έλεγε ότι ξέρατε από πριν για το δημοσίευμα, σημείωσε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας.


Η παρατήρηση από τον Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Ανδρουλάκη
21:57:31


«Ακούστε λίγο κ. Ανδρουλάκη, μην κοιτάτε συνέχεια το κινητό σας. Δεν θα ξαναμιλήσετε, οπότε δεν χρειάζεστε κατευθύνσεις».


Μητσοτάκης για 717: Αν είχε ολοκληρωθεί είναι πολύ πιθανό το δυστύχημα να μην είχε συμβεί
21:47:18


Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 είναι πολύ πιθανό το δυστύχημα να μην είχε συμβεί. Τοπικά όμως, λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε ότι δεν λειτουργούσε η γραμμή, είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Μητσοτάκης: Ξεπέρασε το όριο της αρμοδιότητάς της η Ευρωπαία Εισαγγελέας
21:45:44


Ξεπέρασε το όριο της αρμοδιότητάς της η Ευρωπαία Εισαγγελέας, είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Ξανά ένταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Παρέμβαση Τασούλα
21:44:03


Ξανά ένταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εν μέσω της ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θέλησε να παρέμβει ξανά κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Βουλής να καλεί σε τάξη.

Απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, είπε: «Δεν παλεύεται αυτό».


Μητσοτάκης: Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη
21:41:41


Ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη, σας κοιτώ στα μάτια και σας τα λέω


Μητσοτάκης: Αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα είχε συμβεί ατύχημα
21:34:29


Υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν λέει ότι αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα είχε συμβεί ατύχημα;


Μητσοτάκης: Γιατί κάποιος να αλλάξει τους διαλόγους
21:31:15


Γιατί κάποιος να αλλάξει τους διαλόγους, αναρωτήθηκε αναφερόμενος στην «μονταζιέρα».

Λέτε ότι η σκέψη μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους: Ε, δεν ντρέπεστε!

Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη όσων χάθηκαν να πω την αλήθεια, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι


Ξανά μιλά ο Μητσοτάκης για ανθρώπινο λάθος
21:28:58


Μόνο οι συγγενείς των θυμάτων έχουν δικαίωμα να αδικούν ακόμη και την πολιτεία

«Διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου