Κυριακή, Απριλίου 14, 2024

Οι 4 καλύτερες παραλίες της Εύβοιας που δεν γνωρίζατε μια ανάσα από την Αθήνα Οι ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας σε απόσταση περίπου 2 ώρες από το κέντρο της Αθήνας.




 


Το καλοκαίρι φέτος έχει ξεκινήσει από νωρίς, πράγμα που σημαίνει πως κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια ηλιόλουστη ευκαιρία για εξόρμηση στις αγαπημένες μας, κοντινές παραλίες, για τους επόμενους 4 μήνες τουλάχιστον.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τις 3 καλύτερες παραλίες της Αττικής όπου μπορείτε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο στην θάλασσα, ωστόσο εάν αναζητάτε κάτι καινούριο ή διαφορετικό, ίσως πρέπει να πάρετε μια άλλη κατεύθυνση.


Για όσους, λοιπόν, έχουν εξαντλήσει την Αθηναϊκή ακτογραμμή, καθώς και για εκείνους που προτιμούν παραλίες με έναν αέρα νησιού, η νότια και κεντρική Εύβοια αποτελούν πρώτης τάξεως επιλογές.

Αφενός στις περιοχές αυτές οι διαδρομές παραμένουν μικρές, αφετέρου δίνουν την αίσθηση της απόδρασης, καθώς η Εύβοια και τα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου είναι πασίγνωστα για το φυσικό τους κάλλος.


Παρακάτω θα βρείτε τις 4 top αλλά λιγότερο γνωστές παραλίες της Εύβοιας, που καλύπτουν όλα τα γούστα: ελεύθερες ή οργανωμένες, με άμμο ή χαλίκι, αλλά πάντοτε με κρυστάλλινα νερά και όχι πάνω από 2,5 ώρες το πολύ από το κέντρο της πρωτεύουσας.
Μικρή παραλία Καλάμου Αυλώνα

Η παραλία του Καλάμου στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο διαφορετικές παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από έναν βράχο. Εάν δεν προτιμάτε το κύμα, τότε επιλέξτε την πρώτη παραλία, η οποία είναι γνωστή και ως «Καλή». Είναι οργανωμένη, με beach bar, ντουζιέρες, γήπεδο για βόλεϊ παραλίας και την δυνατότητα για διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες.

Εάν σας αρέσουν περισσότερο οι ελεύθερες παραλίες, η δεύτερη, «Κακιά» παραλία έχει πιο πολύ κύμα, όμως η χρυσαφένια άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά παραμένουν τα ίδια. Στην παραλία υπάρχει και λίγο λεπτό χαλικάκι, το οποίο όμως δεν είναι καθόλου ενοχλητικό. Ο κόσμος είναι λιγότερος και δεν υπάρχουν ξαπλώστρες ή ομπρέλες, επομένως θα πρέπει να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό.






Παραλία Αλμυροποτάμου

Η παραλία του Αλμυροποτάμου είναι και μια από τις ομορφότερες της ευρύτερης περιοχής, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ομώνυμο οικισμό και τον ομώνυμο ποταμό αλμυρού νερού. Ο οικισμός του Αλμυροποτάμου είναι ότι πρέπει για μια χαλαρή εκδρομή, καθώς πρόκειται για ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, χτισμένο σε βραχώδη πλαγιά, γεμάτο με παραδοσιακούς ξενώνες και εξαιρετικές ταβέρνες.

Η παραλία έχει ψιλή άμμο, ρηχά και ήρεμα νερά, ενώ είναι περιτριγυρισμένη από καταπράσινη βλάστηση. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο, ενώ θα βρείτε και αρκετές καφετέριες και εστιατόρια κατά μήκος της ακτής.





Παραλία Κλιμάκι

Η Παραλία Κλιμάκι είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, ενώ είναι ό,τι πρέπει και για μια ολιγοήμερη απόδραση, καθώς σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων θα βρείτε περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε λογικές τιμές.


Το ένα τμήμα της ακτής είναι οργανωμένο, με μεγάλες ψάθινες ομπρέλες και άνετες ξαπλώστρες, ενώ το υπόλοιπο παραμένει ελεύθερο, διαθέσιμο για όσους θέλουν να απλώσουν την πετσέτα τους και να απολαύσουν τον θαλασσινό αέρα. Λίγα αλμυρίκια στην άκρη της παραλίες προσφέρουν ίσκιο, ωστόσο καλύτερα θα ήταν να φέρετε την ομπρέλα σας. Τα νερά έχουν το ανοιχτόχρωμο γαλαζοπράσινο, χαρακτηριστικό χρώμα που τόσο πολύ έχουμε αγαπήσει στην Εύβοια.
Παραλία Κοαρασίδα

Σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε την παραλία Κοαρσίδα, μια ελεύθερη ακρογιαλιά χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες. Είναι στρωμένη με λευκό βοτσαλάκι, γεγονός που κάνει τα νερά της να φαίνονται ακόμα πιο ζωηρά και ανοιχτόχρωμα.

Προσοχή σε όσους δεν αγαπούν το κύμα, καθώς στην περιοχή ο αέρας σηκώνει συχνά λίγο κυματάκι, το οποίο ίσως το παρατηρήσετε πιο έντονα σε σύγκριση με άλλες παραλίες, καθώς η συγκεκριμένη είναι αρκετά απλωμένη και ανοιχτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου