Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ Στον ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν οι προβολείς με την παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών απόψε.




Aris Oikonomou / SOOC

 


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης
 


Στα πέντε πρόσωπα που θα αποκαλύψει ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα το βράδυ στην κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν οι προβολείς δίνοντας το σύνθημα για την προεκλογική μάχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με «αέρα στα πανιά» το σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπικές μετρήσεις, γεγονός που αποτυπώθηκε και στη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis (Mega) το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτεύσης θα δώσει με την ομιλία του στην παρουσίαση ο Στέφανος Κασσελάκης και, σύμφωνα με πληροφορίες η γραμμή στην οποία θα κινηθεί, θα έχει κατά κύριο λόγο θετικό πρόσημο.


Η προετοιμασία της εκδήλωσης όσο και γενικότερα η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξοδικά στην χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι από τους 42 υποψηφίους, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά και οι υπόλοιποι πέντε (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας), πρόσωπα που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, θα παρουσιαστούν στην σημερινή εκδήλωση. Μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, το Σάββατο το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τη μεγάλη ναυτική περιοδεία που έχει προγραμματίσει, έχοντας στο πλάι του τον ναύαρχο Αποστολάκη, σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.
«Βέλη» Κασσελάκη

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση, μέσω social media, σημειώνοντας πως «σήμερα είχαμε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήσαμε για την αυριανή μας εκδήλωση και τις ευρωεκλογές. Το Μαξίμου έδωσε στα site που χορηγεί την εντολή να γράψουν πανομοιότυπα άρθρα περί “έντονης κριτικής στον Κασσελάκη και εσωστρέφειας”. Ευθεία μέθοδος, όπως η μονταζιέρα για τα Τέμπη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως «Δεν χαίρονται με την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ - γιατί φοβούνται ότι η χώρα θα αποκτήσει ισχυρή αντιπολίτευση που δε φοβάται τα συμφέροντα. Είναι βέβαιο ότι ως τις ευρωεκλογές, το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου - Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του» και κατέληξε λέγοντας: «Ζητώ από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά του».
Αποπομπή Παπανώτα

Σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τις αντιδράσεις ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τις πληροφορίες, θεωρώντας ότι είναι κρίσιμα αξιακό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μια απόφαση, την οποία την πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος» σημείωναν κομματικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, επισημαίνοντας πως «είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ το πως στέκεται απέναντι σε αυτά τα θέματα πρωτίστως».


Την απόφαση του έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω social media, λέγοντας: «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που - για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση - επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη "φορτώσει" ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία» και πρόσθεσε:

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου