Κυριακή, Απριλίου 28, 2024

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με 5 υλικά για τη μέρα του Πάσχα Πανάλαφρο και δροσερό, το γιαουρτογλυκό με φράουλες του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι το ιδανικό φινάλε για το πασχαλινό γεύμα.



NDP Photo Agency

 


Γράφει ο Άρης Σταυρίδης
 


Η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών χτυπάει κόκκινο το Πάσχα, με τις σούβλες και τις ψησταριές να παίρνουν φωτιά από τη μία άκρη της Ελλάδα στην άλλη. Το αρνί ή το κατσίκι, οι γαρδούμπες, τα κοκορέτσια και οι πίτες, αν και γαργαλιστικά για τις αισθήσεις -ποιος μπορεί να πει όχι στην κριτσανιστή πετσούλα κατευθείαν από τη θράκα;-, αφήνουν στον ουρανίσκο μια έντονη, όχι ευχάριστη γεύση, που προσπαθούμε να ξορκίσουμε με κάτι γλυκό.

Όμως, μετά από το φαγοπότι, το γλυκό που έχουμε ανάγκη είναι κάτι ελαφρύ και δροσερό, που θα φρεσκάρει τον ουρανίσκο, χωρίς να επιβαρύνει το στομάχι μας. Το γιαουρτογλυκό που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης είναι ιδανικό γι’ αυτό τον σκοπό. Γίνεται πανεύκολα, είναι οικονομικό και έχει λίγες συγκριτικά θερμίδες. Είναι εμπνευσμένο από τις παλιές συνταγές των μαμάδων και των γιαγιάδων μας, με ένα touch που θυμίζει cheesecake. Μια λαχταριστή πατ από τριμμένο μπισκότο που αγκαλιάζει την τρεμουλιαστή κρέμα και τα φρούτα που κάθονται σε ένα στρώμα από ζελέ.


Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης επέλεξε το γιαουρτογλυκό του να έχει γεύση φράουλα, ένα φρούτο αγαπητό στους περισσότερους που υπάρχει σε αφθονία αυτή την εποχή και διακρίνεται για το ζωηρό χρώμα του, που ταιριάζει στο Πάσχα. Όμως, ο καθένας μπορεί να επιλέξει το φρούτο της αρεσκείας του, ανάλογα με το τι θα είναι διαθέσιμο εκείνη την περίοδο (κεράσι, βερίκοκο κ.λπ.).

Υλικά:


200 γρ. μπισκότα ό,τι θέλετε

100 γρ. βούτυρο αγελάδος





200 γρ. γιαούρτι

1 φακελάκι ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη

φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου