Κυριακή, Απριλίου 28, 2024

Σε έλλειψη τα αρνιά για το Πάσχα: «Δεν ξέρουμε πού θα βρεθούν οι ποσότητες που υποσχέθηκαν μεγάλες αλυσίδες» ΒΙΝΤΕΟ




Την ώρα που η ακρίβεια αποτελεί μάστιγα για τα νοικοκυριά κι ενώ είμαστε μία «ανάσα» πριν από το οικογενειακό τραπέζι, την Κυριακή του Πάσχα, οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα!

Φέτος, το «ράλι» των ανατιμήσεων δεν έχει τέλος, με τα αμνοερίφια να μην εξαιρούνται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Το κόστος ανεβαίνει από 2-5 ευρώ για αρνί και κατσίκι, ενώ στο Καπάνι Θεσσαλονίκης το αρνί κυμαίνεται από 11 ευρώ και φτάνει στα 14 ευρώ.
«Δεν ξέρουμε πού θα βρεθούν οι ποσότητες που έχουν υποσχεθεί μεγάλες αλυσίδες»

Όπως επισημαίνει, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολος Ραυτόπουλος, φέτος το πασχαλινό τραπέζι θα είναι 20-30 % ακριβότερο ενώ τονίζει πως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν ενεργοποίησαν το πασχαλινό καλάθι για να συγκρατήσουν τις τιμές.

Την ίδια στιγμή, τα αρνιά είναι σε έλλειψη και οι επαγγελματίες αναρωτιούνται πως οι μεγάλες αλυσίδες θα βρουνε αρκετές ποσότητες για να τα πουλάνε 10 ευρώ, όπως έχουν δεσμευτεί. «Σε ένα προϊόν που υπάρχει έλλειψη όπως είναι τα αρνιά, δεν ξέρουμε από που θα βρεθούν οι ποσότητες που έχουν υποσχεθεί μεγάλες αλυσίδες για να τα πουλάνε 10 ευρώ μέχρι το μεγάλο Σάββατο» εξηγεί από την πλευρά του, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Στο πασχαλινό καλάθι έχουν ενταχθεί και τα σοκολατένια αυγά που φέτος παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρσι, λόγω των ανατιμήσεων στο κακάο κατά 45-50%. Αντίστοιχα, τα τσουρέκια σοκολάτας στοιχίζουν 16,5 ευρώ, ενώ τα απλά τσουρέκια στα 8,90 ευρώ.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου