Δευτέρα, Απριλίου 08, 2024

Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για την “απόπειρα αυτοκτονίας” του γυναικοκτόνου – Γιαννακός για απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου της Κυριακής: Θα τον σώσουμε για να γυρίσει στη φυλακή όπου ανήκει




Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται ο 39χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε χθες βράδυ σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται.

Οι φύλακες ενημέρωσαν την εξωτερική φρουρά να τον παραλάβει από το νοσοκομείο κρατουμένων, όπου είχε μεταφερθεί, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αφού τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ, κατόπιν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Αττικόν», όπου και παραμένει φρουρούμενος. Σε δηλώσεις του για την απρόσμενη αυτή εξέλιξη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, διαβεβαιώνει πως το σύστημα Υγείας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να κρατηθεί ο δράστης στη ζωή, ούτως ώστε να γυρίσει πίσω στη φυλακή.

«Χθες τα μεσάνυχτα, ο φερόμενος δολοφόνος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο “Αττικό Νοσοκομείο” και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι «οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη για να τον σώσουν. Νομίζω θα τα καταφέρουμε για να γυρίσει πίσω στη φυλακή που ανήκει, και όχι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο». «Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να γίνει καλά και θα τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Θυμίζουμε ότι ο 39χρονος φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με τις γάζες που είχε στο λαιμό του, από τα τραύματα που είχε προκαλέσει ο ίδιος στον εαυτό του, μετά την δολοφονία της Κυριακής, για να επιχειρήσει να κρεμαστεί κατόπιν από τις σωληνώσεις της τουαλέτας. Ωστόσο, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του προφυλακισμένου για την άγρια δολοφονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του, διατάχθηκε έρευνα από τον εισαγγελέα των φυλακών. Η απόπειρα αυτοκτονίας συνέβη λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, όταν ο δεσμοφύλακας που πέρασε έξω από το κελί, διαπίστωσε ότι ο 39χρονος δεν ήταν στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον σωριασμένο στο πάτωμα, αναίσθητο. Στο συγκεκριμένο κελί ο 39χρονος βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο, με παρόμοιο προφίλ και στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

H ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την οποία κρίθηκε ότι ο 39χρονος δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο. Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε να προφυλακιστεί σε κελί ειδικής πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε καταθέσεις καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι -έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους-, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση υπόθεσης. Όπως αναφέρει η ertnews.gr , από τη μέχρι τώρα διαδικασία, διαπιστώνεται ότι ο διοικητής του τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί από τον αξιωματικό υπηρεσίας και άρα δεν είχε άμεση ευθύνη. Είχε ενημερωθεί η υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής εκείνη τη νύχτα, η οποία φαίνεται να έχει και τη βαρύτερη ευθύνη εκ της θέσεώς της.

Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν. Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ΕΔΕ, χωρίς όμως ακόμα να είναι απολύτως σίγουρο, καθώς ενδεχομένως να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να υποστηρίξουν εμπλεκόμενοι να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις.






Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος, νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου “Αττικόν” ο 39χρονος προφυλακισμένος δράστης για την άγρια δολοφονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του. Φέρεται να έκανεαπόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο κελί του καθώς βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, με σημάδια στο λαιμό. Η ΕΔΕ για ενδεχόμενη απόδοση ευθυνών αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η Υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής που βρισκόταν εν υπηρεσία τη νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης, φαίνεται να έχει και την βαρύτερη ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κατέληξε ότι ο 39χρονος δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο. Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε να προφυλακιστεί σε κελί ειδικής πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο κελί αυτό βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο με παρόμοιο προφίλ και στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα πέρασε δεσμοφύλακας διαπιστώνοντας ότι ο 39χρονος είχε πάει στην τουαλέτα που είναι μέσα στο κελί. Επιστρέφοντας πάλι μετά από 10 λεπτά ο δεσμοφύλακας, δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον στο πάτωμα, αναίσθητο.
Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 39χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με γάζες που είχε τυλιγμένο στο λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του.

Τελικά από το σφίξιμο του βρόγχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του. Για το περιστατικό είχε διαταχθεί έρευνα και από τον εισαγγελέα των φυλακών.

«Χθες τα μεσάνυχτα, ο φερόμενος δολοφόνος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο “Αττικό Νοσοκομείο” και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη για να τον σώσουν. Νομίζω θα τα καταφέρουμε για να γυρίσει πίσω στη φυλακή που ανήκει, και όχι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο», πρόσθεσε.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να γίνει καλά και θα τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Συνεχίζεται η ΕΔΕ στην ΕΛ. ΑΣ.
Ως προς την έρευνα στο αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά από πενθήμερη προθεσμία που πήραν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους, καλούνται σε καταθέσεις.

Αυτό που φαίνεται από την ως τώρα διαδικασία είναι ότι ο διοικητής του τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί από τον αξιωματικό υπηρεσίας και άρα δεν είχε άμεση ευθύνη.
Είχε ενημερωθεί η Υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής εκείνη την νύχτα, η οποία φαίνεται να έχει και την βαρύτερη ευθύνη εκ της θέσεώς της
Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.
Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ΕΔΕ, χωρίς όμως ακόμα να είναι απολύτως σίγουρο, καθώς ενδεχομένως να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να υποστηρίξουν εμπλεκόμενοι να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις.

Πηγή: ertnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου