Δευτέρα, Απριλίου 08, 2024

Μήνυμα Νίκου Πλακιά στους Έλληνες : «Θα έχει τη δύναμη ο ελληνικός λαός να μας βοηθήσει στις εκλογές και να μη δώσει δύναμη στους δολοφόνους;» (vid)





Τα Τέμπη δεν σβήνονται ούτε “ξεχνιούνται” όπως υπολόγιαζαν καποιοι “ειδήμονες” καρεκλοκένταυροι, επικοινωνιολόγοι, πολιτικοί αναλυτές, δημοσκόποι και … δημοσιογράφοι! “Καμιά ειρήνη χωρις Δικαιοσύνη” έγραφαν χτες στα γήπεδα φίλαθλοι των ομάδων που αγωνίζονταν.

Ισχυρό μήνυμα στους πολιτές έστειλε ο τραγικός πατέρας δύο κοριτσιών στη μοιραία τραγωδία, ο Νίκος Πλακιάς που μεσα στην προσωπική καταστροφή που βιώνει – όπως και οι άλλοι γονείς – δεν έπαψε ούτε λεπτό να αντιστέκεται στο δεύτερο “έγκλημα”: Τη συγκάλυψη και το “μπάζωμα” της αλήθειας στα Τέμπη:



“Ξεκινήσαμε 100 οικογένεις, στην πορεία γίναμε χιλιάδες, τώρα είμαστε εκατομμύρια (1,5 εκ). Δεν θα σας πω τι να ψηφίσετε. Καλώς η κακώς αυτή η κυβέρνηση είναι υπαίτιοι. Όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα είναι απέναντί μας. Θα έχει τη δύναμη ο ελληνικός λαός να μας βοηθήσει στις εκλογές και να μη δώσει δύναμη στους δολοφόνους; Θα μας αποδείξετε την αγαπη σας; Πρέπει να σηκωθείτε όλοι να πάτε να ψηφίσετε”

Σίσσυ Χρηστίδου (MEGA) : «Nομίζω ναι, ο αγώνας σας είναι βροντερός κ αφορά όλο τον πλανήτη. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί κ δεν θέλει να ξεχάσει αυτό το έγκλημα»




Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, Νίκος Πλακιάς, μίλησε στο Χαμογέλα και πάλι για τα τεκταινόμενα στο θέμα του δυστυχήματος.

Σχετικά με τη συλλογή δειγμάτων από τα χώματα που μεταφέρθηκαν άρον άρον σε ιδιωτικό οικόπεδο είπε:

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς (σ.σ. η καθυστέρηση), το ζούμε από πέρυσι. Φωνάζουμε, δίνουμε στοιχεία. Δεν έχουμε συναισθήματα πλέον.

Όσο τα κάνουν αυτά μας θυμώνουν, δεν το καταλαβαίνουν αυτό; Τόσοι γονείς κάνουμε λάθος; Ας τα κάνουν αυτοί σωστά.

Περνούσαμε από τα βαγόνια που ήταν τα παιδιά μας και βλέπαμε πράγματα παρατημένα, τρέμαμε. Και μετά από 14 μήνες πάμε πάλι πού; Στα μπάζα που τα είχαν πεταμένα να βρούμε τι; Δε μας αφήσαν, όχι εμάς, να πάνε οι πραγματογνώμονες να συλλέξουν στοιχεία. Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε. Εγώ ντρέπομαι. Δεν πήγε ιατροδικαστής καν. Σε ένα τέτοιο συμβάν με 57 νεκρούς μετακινήσαν τα βαγόνια άρον άρον;

Τα φωνάζουμε, τα λέμε! Μας αντιμετωπίζουν σαν να τα έχουμε χαμένα, ως αυτοί που έχασαν τα παιδιά τους. Εγώ τα παιδιά μου τα έχασα, ο πόνος δικός μου θα είναι. Εμένα το σπίτι μου άδειασε».

«Στις εκλογές που έρχονται θα μας αποδείξετε την αγάπη σας; Τα Τέμπη δεν έχουν χρώμα! Το φωνάζω από την αρχή. Πρέπει επιτέλους να σηκωθεί η νεολαία, εσείς, να πάτε να ψηφίσετε. Μην δίνετε τη δύναμη στους δολοφόνους. Αυτή η κυβέρνηση καλώς ή κακώς είναι υπαίτια. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Όσοι μπλέκονται είναι απέναντί μας. Έχει τη δύναμη ο ελληνικός λαός να μας βοηθήσει;» είπε αρχικά.

Η παρουσιάστρια του Mega άκουγε συγκλονισμένη όσα ανέφερε για τις συνθήκες του δυστυχήματος και στη συνέχεια, μίλησε για τον αδερφό της, ο οποίος ήταν να επιβιβαστεί στη μοιραία αμαξοστοιχία.

«Ο αδερφός μου είχε εισιτήριο για αυτό το τρένο και έπρεπε να είναι μέσα. Ξύπνησα εκείνο το πρωί, τον πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωσε. Δεν τόλμησα να πάρω τον μπαμπά μου, γιατί δεν ήξερα τι είχε συμβεί κι αν μπήκε στο τρένο ή όχι. Έχει το εισιτήριο του πρώτου βαγονιού. Από τότε, ξυπνάμε κάθε ημέρα κάνοντας τον σταυρό μας και την προσευχή μας, που τελικά δεν μπήκε στο τρένο για το οποίο πήρε εισιτήριο. Γιατί προέκυψε μία δουλειά και πήγε με το αεροπλάνο και φοβάται τα αεροπλάνα. Ταξίδευε μόνο με τρένο», ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Άρα, αυτό μάς αφορά όλους και αυτούς που θα μπορούσαμε να είμαστε και θα μπορούσαν να είναι και τα παιδιά μας και αυτούς που ακόμα ανεβαίνουν σε αυτό το τρένο. Είναι ζήτημα όλων. Δεν μπορούμε να μπούμε δίπλα στους ανθρώπους που τους συνάντησε αυτή η τραγωδία, αλλά μπορούμε να τους σταθούμε», πρόσθεσε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου