Τρίτη, Απριλίου 30, 2024

Για Ινδούς επιχειρηματίες το κιτς στην Ακρόπολη - Σιγή από Μενδώνη Όλα δείχνουν ότι το σκηνικό στην Ακρόπολη, παρουσία της μπάντας του Λιμενικού, στήθηκε στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας πλούσιων Ινδών επιχειρηματιών.



X: @dkutsumba

 

 


Τρίτο 24ωρο συμπληρώνεται σήμερα από την κιτς φιέστα – με χλαμύδες, περικεφαλαίες και «αλευρωμένους» κούρους – στην Ακρόπολη και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δώσει καμία σαφή απάντηση. Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι όλο αυτό το δρώμενο, που διασύρει τη χώρα διεθνώς, έγινε με τις ευλογίες της κυβέρνησης κι πιθανότατα αποτελεί αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, όπου τον συνόδευσαν κι αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες.

Σε φωτογραφία που ανέβασε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, φαίνεται ότι το «παρών» στο εθνο-κιτς σκηνικό της Ακρόπολης έδωσε εκτός του Προέδρου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και στενότατου συνεργάτη της Λίνας Μενδώνη, Γιάννη Τσακοπιάκου και ο πρόεδρος Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσαβδαρής. Σύμφωνα με την ίδια το σκηνικό στήθηκε για πλούσιους Ινδούς και τα άτομα με τις χλαμύδες και τις περικεφαλαίες δεν ήταν τίποτα άλλο από… ντεκόρ.







Αν λάβουμε υπόψη ότι το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε – με άδεια του υπ. Πολιτισμού μετά από σχετικό αίτημα του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου – συναυλία δημοφιλή Ινδού τραγουδιστή μέσα στη Ρωμαϊκή Αγορά.


Ρωμαϊκή Αγορά by Newsroom on Scribd

Αν λάβουμε υπόψη ότι δόθηκε, επίσης, άδεια για αθλητικές δραστηριότητες στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Παναθηναϊκό Στάδιο by Newsroom on Scribd

Τότε πιθανότατα το κιτς σκηνικό στην Ακρόπολη συγκαταλέγεται στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας των πλούσιων Ινδών επιχειρηματιών.

Κυβερνητική εμπλοκή δείχνει και η συμμετοχή της μπάντας του Λιμενικού Σώματος στην είσοδο της Ακρόπολης (όπως αποδεικνύεται από βίντεο που «ανέβηκε» στο facebook) η οποία δεν νομιμοποιείται να συμμετάσχει σε ιδιωτικά δρώμενα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και πιθανότατα είναι ικανά να προκαλέσουν πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες.

Το αν θα απαντηθούν, βέβαια, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Α.Ο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου