Τρίτη, Απριλίου 30, 2024

Αγώνας επιβίωσης: Η Σιδηρά Κυρία VDL έγινε... Ούρσουλα με ανθρώπινο πρόσωπο για την επανεκλογή Το rebranding της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει Ευρωεκλογών.




AP Photo

 

 


Νομίζετε ότι γνωρίζετε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Πλάναστε. Με κάτι λιγότερο από έναν μήνα να μένει για τις Ευρωεκλογές, το επιτελείο της προέδρου της Κομισιόν θέλει να κάνει ένα rebranding στην VDL και να τη μεταμορφώσει από μια σκληροτράχηλη αρχηγό των κρίσεων σε μια προσιτή γυναίκα, μητέρα και γιαγιά που θέλει η οικογένειά της να μεγαλώσει σε μια ασφαλή Ευρώπη. Προσπαθεί δηλαδή να κάνει μια στροφή προς τις οικογενειακές αξίες, αναφέρει το Politico.

Το 2008, όταν ήταν υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας, η φον ντερ Λάιεν άφησε τον ηθοποιό Χιου Τζάκμαν να την βγάλει από έναν κάδο απορριμμάτων . Είναι σε πλήρη αντίθεση με τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου έχει γίνει γνωστή για την αυτοπειθαρχία της και για το ότι κοιμάται στα κεντρικά γραφεία της Επιτροπής ενώ εργάζεται πολλές ώρες ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.






Τώρα πλεόν, έφτιαξε ένα νέο ιστότοπο για την εκστρατεία της επιλέγοντας πιο φωτεινά χρώματα, μαζι με νέο λογότυπο με σύνθημα «Ursula 2024».




Tο «προσωπικό» στοιχείο είναι το κλειδί, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο Αλεξάντερ Γουίντερσταϊν, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάειν.

«Ο κόσμος τη γνωρίζει ως πρόεδρο της Επιτροπής», είπε ο Winterstein. «Αυτό που πρέπεο να γνωρίσουν τώρα οι άνθρωποι είναι… Ποια είναι η Ursula von der Leyen;», αναφέρει.
Προκειμένου να υπάρξει αυτό το προσωπικό στοιχείο, οι δηλώσεις της υπογράφονται με το χειρόγραφο αυτόγραφο της von der Leyen και στον ιστότοπο, δηλώνει ότι «ως μητέρα επτά παιδιών, θέλω τα παιδιά των παιδιών μου να μεγαλώσουν σε μια ασφαλή, ευημερούσα Ευρώπη».


Θα παρουσιαστεί αυτή η νέα εικόνα της φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Μάαστριχτ της Δευτέρας, της πρώτης συζήτησης μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Εκεί η von der Leyen θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει άμεσα τους αμφισβητίες της, συμπεριλαμβανομένου του Anders Vistisen, του επικεφαλής υποψηφίου της ακροδεξιάς ομάδας Identity and Democracy (ΙD).

Και μπορεί αυτή η στρατηγική της να επικεντρώνεται περισσότερο στην προσωπικότητά της και την οικογένεια να εκπλήσσει τον στενό περιβάλλον, δεν είναι ωστόσο κάτι εντελώς νέο για την φον ντερ Λάειν.

Πριν κάνει μια αιφνιδιαστική είσοδο στην ευρωπαϊκή πολιτική το 2019, η προσωπικότητα και η οικογενειακή ζωή μιας γιατρού που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες ήταν γνωστά στη γερμανική πολιτική. Εντάχθηκε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ το 2005 ως υπουργός Οικογένειας αφού έγινε υπουργός Εργασίας το 2009. Ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας το 2014, στο οποίο όμως κατά γενική ομολογία είχε μια αποτυχημένη θητεία, αναφέρει το Politico.


Όλα αυτά τα χρόνια, η φον ντερ Λάιεν μιλούσε τακτικά για τον εαυτό της και την οικογένειά της και τα επτά της παιδιά, ιδιαίτερα στα πρώτα της χρόνια ως υπουργός Οικογένειας. Οι αντίπαλοι την επέκριναν επειδή εκθέτει συνέχεια την οικογένειά της και τη χρησιμοποίησε για δικό της πολιτικό όφελος, είπαν.

Στα πρώτα πολιτικά της χρόνια, η φον ντερ Λάιεν συζήτησε ανοιχτά τη δυσκολία το να συνδυάσει μια γυναίκα καριέρα και γονεϊκότητα, καθώς αγωνιζόταν για τον δημόσιο παιδικό σταθμό ως υπουργός οικογένειας. Μέχρι σήμερα η βελτίωση της ικανότητας των μητέρων να παραμείνουν στο εργατικό δυναμικό παραμένει ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα στη γερμανική κοινωνία.

Με αυτόν τον τρόπο, άντλησε δυνητικά έμπνευση από τον πατέρα της Ερνστ Άλμπρεχτ, πρώην Γερμανό πολιτικό και κορυφαίο Ευρωπαίο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος χρησιμοποιούσε τακτικά την οικογένειά του στις εκστρατείες του. Κάποια στιγμή μάλιστα παρουσίασε την οικογένειά του σε μια τηλεοπτική εκπομπή όταν η γυναίκα του και τα παιδιά τους τραγούδησαν.

Ωστόσο, το Politico, θεωρεί απίθανο να το φτάσει η φον ντερ Λάειν τόσο μακριά.


«Δεν πρόκειται για προεδρική εκστρατεία αμερικανικού τύπου», είπε ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας, στον οποίο δόθηκε η ανωνυμία για να μιλήσει ανοιχτά για την εκστρατεία. «Για παράδειγμα, δεν θα δείτε την οικογένεια».

Ωστόσο, η «Ursula» έχει λίγες εβδομάδες για να κάνει τη μεταμόρφωση σε #ProudGrandma, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου