Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Ο Πορτοσάλτε δίνει οδηγίες στους επόμενους… γαλάζιους Ευρωβουλευτές!





Οδηγίες προς τους γαλάζιους Ευρωβουλευτές δίνει ο Άρης Πορτοσάλτε μέσω άρθρου του.

Δεν ξέρουμε αν φαντάζεστε τι τους λέει. Πάντως δεν είναι το ξεσκέπασμα των σκανδάλων, η διαφάνεια, η ορθή χρήση κονδυλίων ή το Κράτος Δικαίου ή η Ελευθερίου του Τύπου. Στην 107η θέση της παγκόσμιας κατάταξης είμαστε, αλλά δεν τον απασχολεί.

Πρώτα και κύρια ας πούμε πως την 24ωρη απεργία των Δημοσιογράφων την έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων του αφού το άρθρο στην ιστοσελίδα Liberal έχει ώρα 00:00 με ημερομηνία 17/4/24.

Εξάλλου ούτε ο ΣΚΑΪ στις 16 Απριλίου τήρησε την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων. Όπως βλέπεται στο επισυναπτόμενο έπρεπε οπωσδήποτε να ενημερώσει για τις γαλάζιες επιτυχίες του ενός και μόνου άξιου πρωθυπουργού:



Αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στο μυστικό: Το καθήκον που έχουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ευτυχώς που δεν δίνει συμβουλές και σε άλλα κόμματα!





Σύμφωνα με τον «Άρη» θα πρέπει να κρατήσουν τα αντανακλαστικά τους σε όλη τη πενταετή τους θητεία και να αντιδρούν όταν υπάρχει εκστρατεία δυσφήμισης από τους «ΣΥΡΙΖέους» και παρασύρεται όλο το Ευρωκοινοβούλιο!

Γιατί σύμφωνα με τον κ. Πορτοσάλτε η Ελλάδα δεν γίνεται αντίγραφο του Όρμπαν. Προφανώς ξέχασε τη στιχομυθία, μόλις χθες Μητσοτάκη -Γιούροβα που ο πρωθυπουργός έκανε γαργάρα τα περί σκευωρίας και δήλωσε καλός μαθητής στο μάθημα του «Κράτους Δικαίου».

Αλλά ο ίδιος έχει και μια πικρία, αφού τη ΝΔ του Μητσοτάκη την υπερασπίστηκαν μόνον οι δύο κυρίες Ασημακοπούλου και Βόζεμπεργκ.

Μομφή για τους υπόλοιπους; Ο κ. Μεϊμαράκης τίποτα;


Όπως γράφει ο ίδιος:

Πρέπει «να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά τους. Να αντιδρούν όταν εξελίσσεται δίπλα τους εκστρατεία δυσφήμισης, όχι μόνο του Πρωθυπουργού, αλλά πρωτίστως της Ελλάδας. Συνέβη πολλάκις με αποκορύφωμα το ψήφισμα που προώθησαν οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα είναι κράτος κάτι σαν Ουγγαρία κι ο Μητσοτάκης αντίγραφο του Όρμπαν. Αντέδρασαν, για να είμαστε ακριβείς, δυναμικά μόνο οι κυρίες Α. Ασημακοπούλου και Ε. Βόζεμπεργκ. Δυστυχώς, για την ίδια, η Ασημακοπούλου δεν θα είναι ξανά υποψήφια. Η Βόζεμπεργκ διεκδικεί πάλι θέση στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, είναι μαχήτρια.»

Για να ανακράξει μετά: «Το αξίωμα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ευθύνες!»



Τώρα πως ένας Ευρωβουλευτής εκπροσωπεί αποκλειστικά το κόμμα του και όχι τις αρχές της Δημοκρατίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι ένα ερώτημα.

Ίσως για τον Άρη Πορτοσάλτε όλα αυτά ταυτίζονται…

Αλλά ας του πει κάποιος πως στην Ευρωβουλή δεν στέλνουμε Σωματοφύλακες του Μητσοτάκη…

Ελεύθερους ανθρώπους πρέπει να στέλνουμε με αρχές και ήθος…

Αλλά ξεχάσαμε:

Όλα αυτά ταυτίζονται με τα σκάνδαλα και την ταξική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Άφεριμ!

Σημείωση: Να υποθέσουμε πως όταν ένας δημοσιογράφος εκφράζεται ως εκπρόσωπος κόμματος δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου