Πέμπτη, Απριλίου 18, 2024

Καταγγελία: Ανασφάλιστοι δούλευαν οι εργάτες στο κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι




Ανασφάλιστοι και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δούλευαν οι εργάτες στο κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 31χρονος αστυνομικός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος και να τραυματιστεί σοβαρά ένας ακόμα.

Την καταγγελία έκανε ο δικηγόρος Γιώργος Σαπουντζάκης που ανέλαβε τρεις από τους εργάτες, οι οποίοι αρχικά συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο εργάτης που τραυματίστηκε σοβαρά και πιθανόν να μην καταφέρει να περπατήσει ξανά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος «όλοι οι εργάτες ήταν ανασφάλιστοι» και «δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας ούτε κράνη, ούτε κορδέλες υπήρχαν γύρω από το κτίριο ενώ κατεδαφιζόταν».



Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτεται, ο εργολάβος σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη και θα απολογηθεί στον ανακριτή, είχε εκδώσει άδεια για μερική ανακαίνιση, ενώ στην πραγματικότητα οι οικοδομικές εργασίες περιλάμβαναν κατεδάφιση.

Μεταφέροντας τα όσα του είπαν οι εργάτες, ο δικηγόρος ανέφερε : «Την προηγούμενη μέρα είχαν ρίξει τον πρώτο όροφο και είχαν μείνει μόνο οι τοίχοι. Απέμεναν λίγα πράγματα, μόλις πήγαν να κατεδαφίσουν κάτι από το μπάνιο έγινε το ατύχημα. Τους ρώτησαν οι αστυνομικοί πώς στηριζόταν το κτίριο γιατί είχαν κατεδαφιστεί και οι κολώνες και απάντησαν ότι είχαν μείνει τα δοκάρια» είπε μιλώντας στο Action24.



Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ευθύνη για το τραγικό περιστατικό έχει και ο μηχανικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου