Τρίτη, Απριλίου 16, 2024

Νέα πρόκληση Φλωρίδη για το μπάζωμα στα Τέμπη..



.





«Αν κάποιος ήθελε να τα εξαφανίσει, θα πήγαινε τα χώματα στη θάλασσα...»
Σε ακόμα μια δήλωση που επιχειρεί να διώξει κάθε ευθύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσον αφορά στο θέμα της συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη, προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας από το ελληνικό κοινοβούλιο...


Ειδικότερα, αναφερόμενος στο μπάζωμα που έγινε στον τόπο του εγκλήματος από τις πρώτες ημέρες μετά την τραγωδία, ο υπουργός –πετώντας την μπάλα στην εξέδρα– δεν δίστασε να πει πως εάν η κυβέρνηση ήθελε τη συγκάλυψη, θα πέταγε τα χώματα στη... θάλασσα.


«Όλα τα υλικά που βρέθηκαν στον χώρο δυστυχήματος ήταν και παραμένουν στη διάθεση των πραγματογνωμόνων. Αν κάποιος ήθελε να τα εξαφανίσει, θα πήγαινε τα χώματα στη θάλασσα όχι δίπλα σε ιδιωτικό χώρο φυλασσόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθούν ματαίως να πείσουν την κοινή γνώμη πως δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη του εγκλήματος, τη στιγμή που είναι συνεχείς οι καταγγελίες αλλά και οι αποκαλύψεις. Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν υπάρχει μονταζιέρα στις συνομιλίες, ενώ πέταξε γενικώς κι αορίστως το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη.


Πάντως, ο πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε σε σχέση με παλαιότερες τοποθετήσεις του, για το εάν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε ξυλόλιο, λέγοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο. «Στο ερώτημα να συγκαλύψουμε τι δεν παίρνουμε απάντηση» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Ότι δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο; Θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπήρχε συγκάλυψη. Στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης».


Όλα αυτά τη στιγμή που ρεπορτάζ αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι αρχές γνώριζαν από τον Μάιο του 2023, ότι βρέθηκε ξυλόλιο σε δείγματα που είχαν ληφθεί από την εμπορική αμαξοστοιχία.




► «Αν βρεθούν και πάλι οστά ή DNA στο νέο οικόπεδο που ψάχνουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας. Και φυσικά σκεφτόμαστε να μηνύσουμε και τις ιατροδικαστικές αρχές που μάλλον έκαναν έναν έλεγχο copy paste για όλους: "πλήρης απανθράκωση, βίαιος θάνατος". Δεν μας είπαν τις συνθήκες θανάτου, αν δηλαδή κάηκαν ζωντανοί τόσοι άνθρωποι», δήλωσε σήμερα ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26άχρονου Δημήτρη, σε συνέντευξή του στο Documento.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου