Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα έκαναν λαμπαδηδρόμο τον Μαργαρίτη Σχοινά και του έδωσαν κλαδί ελιάς να το κρατάει σαν τσουκνίδα! ΒΙΝΤΕΟ




Η ολυμπιακή φλόγα δεν γλύτωσε από την πολιτική εκμετάλλευση έστω και σε αυτή την ιερή στιγμή!

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Γαλλική πρωτεύουσα όπου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η τελετή, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν άναψε από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες και είχε συννεφιά, αλλά χρησιμοποιήθηκε η βοήθεια της εφεδρικής Φλόγας που κρατήθηκε στο τέλος της γενικής πρόβας.

Όμως απογοητευτική ήταν η ηχηρή απουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας!

Στην επίσημη τελετή για το σύμβολο του φωτός του πνεύματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, δεν έδωσε το παρών κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος, παρά μόνον μια δήμαρχος και μια υπουργός.

Η Γαλλία δηλαδή έστειλε μόνο τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, Amélie Oudéa-Castéra και την υφυπουργό Eξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Έσπευσε λοιπόν η κυβέρνηση να σώσει τις εντυπώσεις και έκανε λαμπαδηδρόμο τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά!

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, Χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, μαζί με ένα κλαδί ελιάς. Εκείνος την παρέδωσε στη Γαλλίδα κολυμβήτρια, Λορ Μανοντού, που κατέκτησε τον πρώτο Ολυμπιακό τίτλο της στα 400 μέτρα ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η Γαλλίδα ολυμπιονίκης με τη σειρά της έδωσε στον τρίτο λαμπαδηδρόμο, που ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς που διένυσε την απόσταση των 100 μέτρων, κρατώντας την Ολυμπιακή Φλόγα και το κλαδί της ελιάς λες και ήταν τσουκνίδα!



Λίγο μετά το πέρας της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε ανάρτηση στο Twitter:

«Επί 3000 χρόνια η Αρχαία Ολυμπία συμβολίζει την θέληση των ελευθέρων ανθρώπων να νικήσουν τον πόλεμο και την διχόνοια. Η σημερινή τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας ακτίνα φωτός και ελπίδας σε έναν ταραγμένο κόσμο. Bonne chance @Paris2024 pour les JO les plus européens!».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου