Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024

Η αποστολή του Δένδια και η σημιτική σύναξη του Φλωρίδη...

 


Οργανωμένη τόσο πολύ που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πρέπει να σας πω, είναι η προσπάθεια του Μαξίμου να γυρίσει το κλίμα στη Μακεδονία, να περιορίσει τις διαρροές της ΝΔ προς τον Βελόπουλο και παράλληλα να επιστρατεύσει ό,τι πρόθυμες δυνάμεις υπάρχουν από το Κέντρο...

Κίνηση πρώτη και σοβαρή. Χρέωσε την Κεντρική Μακεδονία στον Νίκο Δένδια. Λογικά αν το δει κανείς γενικά, καθότι ο υπουργός Άμυνας έχει απήχηση στα σκληρά δεξιά κοινά, που τώρα μπορεί να φλερτάρουν με Βελόπουλο ή άλλες ακροδεξιές παραφυάδες.

Και επίσης υπάρχει και ένα σύνθετο σκεπτικό στην επιλογή: Έδωσε στον φιλόδοξο δελφίνο την πιο δύσκολη περιφέρεια.

Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο Δένδιας πηγαίνοντας Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες ήταν να δει κατ’ ιδίαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Την επόμενη ημέρα Δένδιας και Τζιτζικώστας συγκάλεσαν ευρεία σύσκεψη με όλο το επιτελείο του περιφερειάρχη και τους δημάρχους της περιοχής. Δεν πήγαν όλοι οι δήμαρχοι έμαθα, καθώς υπάρχουν και οι αντιθέσεις.

Πάντως ο Δένδιας την έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση.

Στο τρέξιμο και ο… Φλωρίδης

Η δεύτερη κίνηση που έκανε το Μαξίμου ήταν να επιστρατεύσει τον Γιώργο Φλωρίδη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε κι αυτός στη Θεσσαλονίκη και φρόντισε να δει κάποιους παλιούς του φίλους της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ.

Τους πήγε μάλιστα σε ένα mast στέκι, στο ουζερί του Καβούρη – κάθε συνειρμός δεκτός.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης, ο Νίκος Γκεσούλης και ο Θανάσης Τσαφτάρης, σημητοφύλακες δυνατοί οι δύο πρώτοι, άνθρωπος του Βαγγέλη Βενιζέλου ο τρίτος, ήταν στην παρέα.

Τώρα τι «ψάρια» θα πιάσουν, εφόσον βέβαια, θελήσουν όλοι να στηρίξουν την κυβέρνηση για χάρη έστω του Φλωρίδη θα φανεί. Πάντως η προσπάθεια γίνεται…

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου