Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Πληροφορίες για αναβολή του ταξιδιού του Ερντογάν στις ΗΠΑ...

 




Την αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Bloomberg.


Η απόφαση ελήφθη... ως αποτέλεσμα αλλαγών στην ατζέντα του Τούρκου προέδρου, ανέφεραν υψηλόβαθμες πηγές, προσθέτοντας ότι σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία, ανέφερε το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την τουρκική προεδρία.

Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν τον Μάρτιο ότι ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν επρόκειτο να συναντηθούν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο.

Ο Ερντογάν και ο Μπάιντεν αναμένεται να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που, τα τελευταία χρόνια, επιδείνωσαν τους δεσμούς μεταξύ δύο συμμάχων, όπως ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, η αμυντική συνεργασία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Άγκυρα επικρίνει εδώ και καιρό τη στάση των ΗΠΑ στην ισραηλινo-παλαιστινιακή σύγκρουση, ιδιαίτερα την άνευ όρων υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην κυβέρνηση Νετανιάχου, την οποία ο Ερντογάν κατηγόρησε ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής Daily Sabah οι δυο τους θα συζητήσουν επίσης την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία και τη διαδικασία εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών που έχει ήδη αγοράσει η Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου