Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024

Η επιστροφή Κασσελάκη και η πόρτα-πόρτα εκστρατεία...

 


Από τα όσα έγιναν στα νησιά, κοντινά και μακρινά, κατά την περιοδεία αυτή, φανερώνουν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μία τακτική επικοινωνίας με τους πολίτες τύπου «πόρτα – πόρτα». Ή αλλιώς, επικεντρώνεται στην προσωπική επαφή, αξιοποιώντας ένα δυνατό του σημείο...

Δεν προλαβαίνει να δει έναν έναν ψηφοφόρο βέβαια, αλλά το μήνυμα που θέλει να στείλει το στέλνει… Καλύτερα οι κουβέντες πάντως με τους πολίτες, παρά κάτι συνεντεύξεις όπως αυτή στην οποία είπε για το 5% στον τομέα της Υγείας και ενώ οι δαπάνες που ήδη προβλέπονται είναι στο 5,8%.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά χάνει και την ευκαιρία να πλήξει την κυβέρνηση σε ένα πεδίο, όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και αποδείχθηκε με το δράμα της οικογένειας Καλλιάνου. Βέβαια, πρέπει να πει κάποιος στον βουλευτή, τον πόνο του οποίου για την απώλεια του πατέρα του συμπονούμε όλοι, ότι θέλει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.

Πέντε κόμματα στην κόψη του 3%

Από τα γκάλοπ του Σαββατοκύριακου συγκράτησα τα εξής:

Η ΝΔ φαίνεται να ξεφεύγει από τον κίνδυνο να έχει «2» μπροστά στις ευρωεκλογές.

Εάν θα καταφέρει να κατοχυρώσει το «33+» που έδειξαν η GPO και η Marc είναι τώρα το στοίχημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει παγιώσει τη δεύτερη θέση, όσες αναλύσεις και να κάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη περί της χαλαρότητας και του απολιτίκ χαρακτήρα της ψήφου που κερδίσει ο Κασσελάκης.

Ο Βελόπουλος έχει μία συγκράτηση στη δυναμική, αλλά παραμένει ψηλά.

Όσο για τα μικρότερα κόμματα, μπορεί να δούμε το βράδυ των ευρωεκλογών ακόμα και πέντε σχηματισμούς να παλεύουν για την είσοδο στην ευρωβουλή, εκεί στο 3% – Νίκη, ΝΕΑΡ, ΜΕΡΑ25, Λατινοπούλου, Λοβέρδος…

Η μόνη σίγουρη από τους «μικρούς» είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κάλχας- Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου