Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός Κλείνει το μέτωπο με την Εκκλησία, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής.




ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

 


Μαζί στο Δήλεσι Βοιωτίας βρίσκονται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά από περίπου 2,5 μήνες που οι σχέσεις με την Εκκλησία είναι «παγωμένες».

Ο κ. Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.







Φτάνοντας στο Δήλεσι, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι η Εκκλησία έχει τις σταθερές της, πως «ακούμε το ευαγέλλιο, τον λόγο του Θεού» και πρόσθεσε:

«Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός».


Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του iEidiseis, η σημερινή, κοινή παρουσία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας σε δομές που στηρίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Δήλεσι είναι το επιστέγασμα επίπονων και επίμονων παρασκηνιακών προσπαθειών εκπροσώπων των δύο πλευρών, οι οποίες ξεκίνησαν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ανέμεναν την παρέμβαση του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος έσπευσε να καταδικάσει τα παραπάνω φαινόμενα, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν εκδικείται. Επέλεξαν, δε, να ακολουθήσουν και αυτοί τον δρόμο της αποκλιμάκωσης της ένταξης, μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά που αδικούν την προσφορά της Εκκλησίας στη χώρα και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου