Πέμπτη, Απριλίου 18, 2024

Eurovision 2024: Έτοιμη η σκηνή σε σχήμα σταυρού – Πότε η πρώτη πρόβα της Ελλάδας Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των τεχνικών προβών της Eurovision 2024.


EBU | Eurovision Song Contest

 


Γράφει ο Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο Μάλμε της Σουηδίας όπου θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2024. Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη (18/04) δημοσιεύθηκε και η πρώτη φωτογραφία της σκηνής σε σχήμα σταυρού, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε στο Malmö Arena.




Οι Σουηδοί διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024 αποκάλυψαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, τις πρώτες εικόνες της σκηνής. Κινητοί κύβοι LED, δάπεδα LED, τεχνολογία φωτισμού και βίντεο θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μερικές θεαματικές παραλλαγές στο Malmö Arena, ενώ η σκηνή τοποθετείται ακριβώς στη μέση του κοινού, σε σχήμα σταυρού, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών που το κοινό και οι θεατές θα ζήσουν από τις 7 έως και τις 11 Μαΐου.





Έρχεται η πρώτα πρόβα της Ελλάδας στη Eurovision 2024

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αρχίζουν οι λεγόμενες stand in πρόβες, δηλαδή οι πρόβες με Σουηδούς καλλιτέχνες που θα κληθούν να μιμηθούν τις σκηνικές εμφανίσεις των 37 τραγουδιών που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό. Αυτές οι πρόβες θα αποσταλούν στις εθνικές αποστολές προκειμένου να γίνουν τυχόν μικρές διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής.


Οι τεχνικές πρόβες των εθνικών αποστολών στη σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν το Σάββατο 27 Απριλίου, με την Κύπρο να κάνει την αρχή εφόσον συμμετέχει στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου.

Η Μαρίνα Σάττι αναμένεται, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου, να κάνει την πρώτη τεχνική πρόβα της μιας και θα εμφανιστεί τρίτη – κατά σειρά – στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου.


Επισημαίνεται ότι οι τεχνικές πρόβες των εθνικών αποστολών είναι κλειστές ακόμη και για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αλλά φωτογραφίες και βίντεο μικρής διάρκειας αναμένεται να δημοσιευθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και, κυρίως, στο TikTok.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου