Τρίτη, Απριλίου 09, 2024

Προσβολή εργοστασίου UAV από Iskander-M στη Ζαπορίζια – Τα βαλλιστικά όπλα αλλάζουν τον πόλεμο (βίντεο)

  


Πλήγμα από ρωσικό βαλλιστικό βλήμα 9K720 Iskander-M πραγματοποίηθηκε εναντίον ουκρανικού εργοστασίου παραγωγής στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή της Ζαπορίζια.
Ο στόχος του πυραύλου φαίνεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς μετά από το χτύπημα, όπως απεικονίζει βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ».Να σημειωθεί ότι η χρήση των συγκεκριμένων συστημάτων στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει αποβεί καθοριστική για να γείρει η πλάστιγγα σταδιακά υπέρ των επιχειρήσεων του ρωσικού Στρατού.
Ποτέ πάλι σε ένοπλη σύρραξη στην ιστορία δεν έχει καταστεί τόσο σημαντική και ευρεία η χρήση αντίστοιχων πυραύλων. Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο έτος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου το 80% των αποθεμάτων της Ρωσίας σε Iskander-M, με τη χρήση τους να περιορίζεται δραστικά για ένα εξάμηνο.


Το οπλοστάσιο έχει πλέον αναπληρωθεί, σχεδόν στο 100%, προσμετρώντας και τη συνδρομή της Βόρειας Κορέας και τα βλήματα Hwasong-11Ga (KN-23) που μετέφερε στην κατοχή των ρωσικών δυνάμεων.

Η χρήση των συγκεκριμένων πυραυλικών συστημάτων έχει αποτελέσει μεγάλο πολλαπλασιαστή ισχύος, καθώς πέρα από το χαμηλό κόστος χρήσης και την πολύ υψηλή επιβιωσιμότητα του συστήματος, δεν είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος με την τυπική έννοια του όρου.

Οι βελτιώσεις του συστήματος πορείας και η ενσωμάτωση προηγμένων ηλεκτρονικών αισθητήρων, ουσιαστικά επιτρέπουν στο βλήμα να εκτελεί πτήση με αλλαγές κατεύθυνσης για όλη τη διάρκειά της, κάτι που κάνει τον πύραυλο μη προβλέψιμο και δύσκολα αναχαιτίσιμο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο σύστημα να αποδειχθεί καίριας σημασίας για το ρωσικό στρατιωτικό σχεδιασμό, ιδίως σε αποστολές πληγμάτων εναντίον στόχων υψηλής αξίας.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από το «Χ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου