Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2024: Πρωτιά και... για τους δυο - Τα ποσοστά Πανσπουδαστικής και ΔΑΠ Για ακόμη μία χρονιά δεν υπήρξαν ενιαία αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές.




EUROKINISSI

 

 


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με τις παρατάξεις να δημοσιοποιούν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά δεν υπήρξαν κοινά αποτελέσματα, με τις οργανώσεις να δίνουν η κάθε μία τα δικά τους συγκεντρωτικά, καθώς και ξεχωριστά ανά σχολή ή φοιτητικό σύλλογο, με την ΠΚΣ και τη ΔΑΠ για ακόμα μια χρονιά να δηλώνουν νικήτριες.
Πρώτοι και οι... δύο

Τη νίκη στις εκλογές πανηγυρίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία έσπευσε να ανακοινώσει ότι «εκτιμά ότι θα είναι και πάλι πρώτη, διατηρώντας τα ποσοστά της, βαδίζοντας προς την 37η συνεχόμενη νίκη της».


Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ίδια συγκεντρώνει ποσοστό 40,01% έναντι 23,49% της ΠΚΣ και 12,49% της ΠΑΣΠ.


 


Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας κατηγορεί τη «γαλάζια» παράταξη υποστηρίζοντας ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση».


ADVERTISING


Στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας η παράταξη του ΚΚΕ με καταμετρημένο το 96% συγκεντρώνει 34,19% ενώ η ΔΑΠ 24,52% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 10,25%.



Όπως αναφέρει: Στον πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές. Παράλληλα παρουσιάζεται το αντίστοιχο αποτέλεσμα των εκλογών του 2023. Όσον αφορά τις παρατάξεις, καταγράφονται με σειρά: η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ που συγκεντρώνει τα σχήματα που στηρίζονται από το ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ, η ATTACK που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Δίκτυο που αποτελεί την παράταξη της «Νέας Αριστεράς» και τέλος στα «Λοιπά» καταγράφονται διάφορες παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου