Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024

Φάμπρικα με «φακελάκια» ως 30.000 ευρώ στη ΔΟΥ Χαλκίδας: Υφυπουργός είχε βραβεύσει την αρχηγό Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Η φερόμενη ως αρχηγός είχε βραβευτεί από υφυπουργό της κυβέρνησης σε εκδήλωση του Οικ. Επιμελητηρίου.





 
 


Νέα στοιχεία για το κύκλωμα εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Εκβίαζαν επιχειρηματίες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και είχαν μια οργανωμένη δομή.

Τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψαν ότι η φάμπρικα με τα «φακελάκια» είναι οργανωμένη δομή. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αρχηγός φέρεται να είναι η 50χρονη προϊσταμένη, η οποία φέρεται να συγκέντρωνε πληροφορίες των υποψήφιων στόχων με τις μεγαλύτερες φορολογικές εκκρεμότητες. Αυτές που ανέβαζαν και την «ταρίφα». Στη συνέχεια, η ίδια διένειμε τα χρήματα που λάμβαναν στα υπόλοιπα μέλη.


Σημαντικό ρόλο είχε η 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, η οποία λόγω επικείμενης σύνταξης λειτουργούσε αυτόνομα στην απαίτηση των χρημάτων και μάλιστα σχεδίαζαν την σταδιακή απομάκρυνσή της γιατί ρίσκαραν επικίνδυνα.

Η 56χρονη διεκπεραιώτρια φορολογικών υποθέσεων ήταν άμεση συνεργάτιδα της αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης για τον εντοπισμό των καλύτερων υποθέσεων με φορολογικές εκκρεμότητες που θα «μεγάλωνε» και τις απαιτήσεις της διεκπεραίωσης.


Ο 62χρονος λογιστής είχε θέση και στο επιμελητήριο της Εύβοιας. Γνώριζε τις φορολογικές εκκρεμότητες των επιχειρήσεων και ιδιωτών. Ενημέρωνε σχετικά την αρχηγό και ήταν ένας από τους βασικούς κρίκους της υποομάδας που είχε δημιουργηθεί, που μιλούσε απευθείας με την αρχηγό της οργάνωσης.

Βασικό ρόλο είχε ο 52χρονος υποδιευθυντής της ΔΟΥ που ήταν προϊστάμενος ελέγχων και επίσης ο 54χρονος προϊστάμενος εσόδων ενώ υπάρχει και ένα υπάλληλος που συνεργαζόταν με 4 λογιστές για επιχειρηματίες που είχε υψηλές φορολογικές εκκρεμότητες.
Μέχρι και 30.000 ευρώ η «ταρίφα»

Η «ταρίφα» ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από 5.000-30.000 για:Επιστροφή φόρου
Μείωση ή διαγραφή προστίμων
Μη διενέργεια ελέγχων

Τα παράνομα έσοδα ανέρχονται 100.000 ευρώ σε 3 μήνες από 17 επιχειρηματίες


Πειστήρια:80.000 ευρώ στο σπίτι της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ.
Σημειωματάριο με ονόματα και ποσά από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ από το Νοέμβριο του 2020 έως και τον Μάιο του 2024
Τηλεφωνική σύνδεση-φάντασμα της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ.

Κατά την προσαγωγή της η διευθύντρια υποστήριξε ότι στο κύκλωμα την είχε βάλει η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας και η διεκπεραιώτρια για ένα έξτρα εισόδημα όπως της είπαν.


Υφυπουργός της κυβέρνησης είχε βραβεύσει τη φερόμενη ως αρχηγό

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πριν από λίγο καιρό, είχε επιλεγεί η φερόμενη ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας εφοριακών υπαλλήλων και ιδιωτών, οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες για φορολογικές εκκρεμότητες και αποσπούσαν έτσι χρηματικά ποσά.

Την πλακέτα της βράβευσης είχαν παραδώσει, σύμφωνα με το evima.gr, ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, και η Βουλευτής Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου