Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024

Η στιγμή που προκάλεσε σοκ στον συναρπαστικό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ΑΕΚ - ΠΑΟΚ Οι «ασπρόμαυρες» επικράτησαν στα πέναλτι των «κιτρινόμαυρων» για να κατακτήσουν το Κύπελλο.







 

Από έναν σοκαριστικό τραυματισμό «σημαδεύτηκε» ο κατά τα άλλα συγκλονιστικός τελικός του Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυρες» επικράτησαν στα πέναλτι με 5-4 των «κιτρινόμαυρων» στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1.


Με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έφτασε στην 7η κατάκτηση Κυπέλλου στην ιστορία του και έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν, αφού έκανε το νταμπλ (είχε ήδη φτάση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος).

Ωστόσο, ο τελικός περιλάμβανε και μια πολύ άσχημη στιγμή, που ήταν ο τραυματισμός της Πελαγίας Μπαρτζακλή της ΑΕΚ. Η νεαρή αμυντικός της Ένωσης συγκρούστηκε με την Χέλμβαλ στην προσπάθεια της να γίνει κάτοχος της μπάλας, έπεσε στο έδαφος στο 63ο λεπτό και έδειχνε να υποφέρει. Λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε υποβασταζόμενη και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 

Δείτε τον άσχημο τραυματισμό στο 1.38.00:





Πώς κρίθηκε ο συναρπαστικός τελικός Κυπέλλου

H Παπαδοπούλου έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο 20', αλλά η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.


Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και εκεί τίποτα δεν άλλαξε. Οι δύο φιναλίστ έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, όπου η γκολκίπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Νόιχαους, απέκρουσε την τέταρτη εκτέλεση της Νίκα, την ώρα που οι συμπαίκτριές της έκαναν το 5x5, με τη Γιαννακά να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου.
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-5 πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση)

ΑΕΚ (Νίκος Κωτσοβός): Χατζηχαριστού, Τσελέντη, Βέρρα, Καπνίση, Παυλοπούλου, Πινέδα, Κόλλια, Τζουτζουράκη (87′ Νίκα), Στεφάτου, Μπαρτζακλή (67′ Τριβυζάκη), Ντζάνη (46′ Χατζηνικολάου)

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Γκούνη, Κιουρεξίδου, Κοσκερίδου, Μήτκου, Στράντζαλη (56′ Δοϊρανλή), Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή (75′ Αργυρίου), Γιαννακά, Χέλμβαλ (112′ Ακίντα), Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου