Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Κηφισιά: Συνελήφθη ο εργολάβος για την πόρτα που καταπλάκωσε μαθητές – Τι δηλώνει ο δήμος Τρεις μαθητές καταπλακώθηκαν από την πόρτα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.





INTIME | Δημήτρης Σαρελάς

 
 


Ένα τρομερό ατύχημα σημειώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης (21/05), καθώς πόρτα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς έπεσε και καταπλάκωσε τρεις μαθητές, τραυματίζοντας ένα 8χρονο παιδί, το οποίο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Οι άλλοι δύο μαθητές που καταπλακώθηκαν από την πόρτα στο εν λόγω δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς, δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πόρτα είχε τοποθετηθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Ο εργολάβος και οι δύο γιοι του, που εργάζονταν για την τοποθέτηση της πόρτας, μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικό Τμήμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθησαν.




Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί και ο εργολάβος είχε ζητήσει να μην πειράξει κανείς την πόρτα, ένα αίτημα το οποίο εάν είχε γίνει δεκτό, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς στο σχολείο βρίσκονται παιδιά του Δημοτικού. Αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται, πάντως, να επιβεβαιώνει έμμεσα αυτήν την εκδοχή, καθώς ο δάσκαλος φέρεται να ενημέρωνε από το πρωί μέσω μικροφώνου να μην πλησιάζουν τα παιδιά στο σημείο.


Πάντως, ο 8χρονος μαθητής της Γ' Δημοτικού που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, αναμένεται να παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση. Ωστόσο, ευτυχώς, το παιδί δεν φέρει πληγές.





Καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο από τον δήμο Κηφισιάς

Από την πλευρά του, ο δήμος Κηφισιάς, με το που γνωστοποιήθηκε ότι πόρτα καταπλάκωσε μαθητές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην καταγγελία της σύμβασης που είχε συναφθεί με τον εν λόγω εργολάβο.


Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Κηφισιάς επεσήμανε – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς

«Σήμερα περί τις 13:00, σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου