Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Ο Ν. Δένδιας επιμένει: Μαζί και τα ερωτήματα «πού το πάει» Αρκετοί πίσω από τις θέσεις του Ν. Δένδια βλέπουν να «χτίζεται» σταδιακά ένα «αφήγημα» που θα μπορούσε να διευκολύνει τον υπουργό Άμυνας στα παιχνίδια «διαδοχής» στη ΝΔ.






Σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Επειδή όμως το γεγονός επαναλαμβάνεται χρήζει ειδικής αξιολόγησης. Για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε μια «σκληρή» διατύπωση για την Τουρκία.

Τη χαρακτήρισε ως «υπαρξιακή απειλή» για την Ελλάδα. Η διαφοροποίηση από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και το «κατευναστικό» κλίμα που βγαίνει από το Μαξίμου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.






Τώρα να πρόκειται απλώς για πιο «σκληρές» θέσεις που συνήθως εκπορεύονται από τους εκάστοτε υπουργούς Άμυνας ή πρόκειται για κάτι με πιο στρατηγική σημασία; Το μέλλον θα δείξει.

Πάντως αρκετοί πίσω από τις θέσεις του Ν. Δένδια βλέπουν να «χτίζεται» σταδιακά ένα «αφήγημα» που θα μπορούσε να διευκολύνει τον υπουργό Άμυνας στα παιχνίδια «διαδοχής» στη ΝΔ. Σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα που εμφανίζει ο Ν. Δένδιας το τελευταίο διάστημα, όπως συναντήσεις με βουλευτές, «συμμαχίες» με κυβερνητικούς παράγοντες κλπ.


Είπαμε, οι καιροί είναι πονηροί.

Κ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου