Τρίτη, Μαΐου 21, 2024

Η πιο καθαρή παραλία της Ελλάδας ανακοινώθηκε 4 ελληνικές παραλίες στο Top5 με τα πιο καθαρά νερά του κόσμου.




Instagram

 
 


Τα αμέτρητα νησιά, η τεράστια ακτογραμμή και οι μοναδικές παραλίες αποτελούν το τρίπτυχο των διακοπών στην Ελλάδα, το οποίο «έπεισε» πάνω από 32 εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα το 2023.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει το «Travel + Leisure», υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σας κάνουν να αγαπήσετε την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της πλούσιας ιστορίας, της τέχνης, του φαγητού και του πολιτισμού της.


Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος εξίσου αρκετά σημαντικός λόγος που οι ταξιδιώτες «ψηφίζουν δαγκωτό» Ελλάδα και δεν είναι άλλος από τα κρυστάλλινα και απόλυτα φιλόξενα νερά της.

Μάλιστα, στην Ελλάδα υπάρχει μία παραλία που φιλοξενεί τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, αναφέρει η γνωστή ιστοσελίδα, επικαλούμενη έρευνα του αμερικανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Florida Panhandle.


Πιο αναλυτικά, το Florida Panhandle έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με τις παραλίες που έχουν τα πιο καθαρά νερά στον πλανήτη. Για να καταλήξει στο συμπέρασμά της, δημιούργησε μία λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατέλαβαν την υψηλότερη θέση στις ιστοσελίδες ταξιδιωτικών κριτικών. Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά». Για να γίνει αυτό, η σελίδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές.
Στην Ελλάδα η πιο καθαρή παραλία του κόσμου

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.







 







«Με μήκος 8.497 μιλίων, η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η πλειοψηφία των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για τα καθαρά τους νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με πρώτη την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρουν τη φράση ’καθαρά νερά’», αναφέρει η έκθεση.












Στη λίστα με τα πιο καθαρά νερά του κόσμου βρίσκεται ακόμη μία ελληνική παραλία, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Ο λόγος για την παραλία Γεννάδι στο νησί της Ρόδου.

Τρίτη στη λίστα έρχεται η παραλία στον κόλπο Pileh Bay στην Ταϊλάνδη και τέταρτη η παραλία Άγιος Δημήτριος στην Αλόννησο.


Η «πεντάδα» κλείνει με την παραλία Αγία Άννα στη Νάξο.

«Όπως βλέπετε, αν ψάχνετε για καθαρά νερά, η Ελλάδα είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Και σίγουρα θα έχετε καλή παρέα όσο θα βρίσκεστε εκεί», σχολιάζει το «Travel + Leisure».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου