Τρίτη, Μαΐου 21, 2024

«Νεκρή Ζώνη» η Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League - Μόνο με διαπίστευση η πρόσβαση Κλειστά ακόμη και τα σχολεία ανήμερα του Conference League. Τριήμερο λουκέτο στο άλσος. Πώς θα αποκλειστεί η περιοχή.




 
 


Σε «νεκρή ζώνη» θα μετατραπεί η Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο γήπεδο της ΑΕΚ (OPAP ARENA) μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Ακόμα και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας. Το δε άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας θα κλείσει για τρεις ημέρες και στην περιοχή θα μπορούν να κινούνται μόνο όσοι έχουν διαπίστευση. Προβλήματα και στην τροφοδοσία των μαγαζιών


Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΠΟ αναφέρονται όλα τα μέτρα για την «εκκένωση» της Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε να μετακινηθούν με ασφάλεια οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο γήπεδο.

Τα μέτρα ασφαλείας δημιουργούν μια «νεκρή ζώνη» τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου περιμετρικά του γηπέδου με απαγόρευση στάθμευσης και πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή, πλην αυτών που έχουν διαπιστεύσεις, ατόμων που χρίζουν βοήθειας, ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους. 
Αναλυτικότερα:

Κλειστή θα παραμείνει η οδός Καππαδοκίας, καθώς και η οδός Πίνδου που παρέχει πρόσβαση από την εθνική οδό στη Λεωφόρο Δεκελείας, η οποία επίσης θα παραμείνει κλειστή κατά μήκος της Νέας Φιλαδέλφειας.

 




Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας και στους δήμους Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Γαλατσίου.

Πέραν της περιοχής γύρω από το γήπεδο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην Εθνική οδό (Κηφισός), η οποία στις 29 Μάϊου θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αχαρνών έως τη Μεταμόρφωση, ενώ κλειστή θα παραμείνει στις 29 Μάϊου και η γέφυρα Βρυούλων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην Αττική Οδό και στα δυο ρεύματα.

 


Τροχονομικά μέτρα θα ισχύουν σε όλη την Αθήνα στις 29 Μάϊου (κάποια μέτρα θα ισχύσουν και στις 28 Μάϊου).

Γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου της κυκλοφορίας, από τις οποίες θα εισέρχονται μόνο διαπιστευμένα οχήματα και άνθρωποι. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι ζώνες ελέγχου καθώς και οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί.



Πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο στο χάρτη (το γενικό σχέδιο το οποίο θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες). Επομένως η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένα σημεία αποβίβασης και παραλαβής, όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν:






Τα σχολεία θα είναι κλειστά στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μάϊου.



Κλειστό θα παραμείνει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για το κοινό στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

Αλλαγές θα σημειωθούν στις 29 Μάϊου στα δρομολόγια της γραμμής 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
H τροφοδοσία των μαγαζιών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 29 Μάϊου, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στην περιοχή απαγόρευσης. Τούτο, διότι πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο χρώμα που θα παραμείνουν κλειστές. Επομένως, προτείνεται η τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στις οδούς που θα μείνουν κλειστές να γίνει πριν την Τετάρτη 29 Μάϊου στις 06:00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου