Δευτέρα, Μαΐου 13, 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για τον καρκίνο και αποκαλύπτει την παρενέργεια της χημειοθεραπείας Ο βασιλιάς Κάρολος και ο διάδοχος πρίγκιπας Γουίλιαμ, έκαναν σπάνια κοινή εμφάνιση, με τον μονάρχη να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη θεραπεία του από τον καρκίνο.


Kin Cheung / ASSOCIATED PRESS

 

 


Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε με ελικόπτερο στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού, στο Middle Wallop του Hampshire, για ειδική τελετή με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, όπου θα του παραδώσει επίσημα τη διοίκηση του πρώην συντάγματος του πρίγκιπα Χάρι.

Ο 75χρονος μονάρχης θα απονείμει στον διάδοχό του τη θέση του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού, στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού.





Ο Γουίλιαμ θα εκπροσωπήσει την αεροπορική πτέρυγα του στρατού, μεταξύ άλλως και της πρώην μονάδας του αδελφού του (662 Squadron).

Πολλοί χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως βαρύτατο πλήγμα για τον πρίγκιπα Χάρι, καθώς υπήρχε η σκέψη (πριν «αποσυρυθεί» από τη βασιλική οικογένεια) ότι θα γινόταν αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας, αναλαμβάνοντας επικεφαλής του συντάγματος με το οποίο βρέθηκε στο Αφγανιστάν.
Η αποκάλυψη για τη θεραπεία του από τον καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος, κατά τη σημερινή κοινή εμφάνιση με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αναφέρθηκε και σε μια παρενέργεια που αντιμετωπίζει λόγω της θεραπείας που ακολουθεί για τον καρκίνο, καθώς έχει χάσει την αίσθηση της γεύσης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.


Σε συνομιλία με τον βετεράνο του βρετανικού στρατού Άαρον Μάπλμπεκ, ο τελευταίοες είπε στον βασιλιά Κάρολο πως υποβλήθηκε πέρυσι σε χημειοθεραπεία για καρκίνο των όρχεων. Ο Μάπλμπεκ ανέφερε πως έχασε την αίσθηση της γεύσης του και ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε ότι αυτό έχει συμβεί και στον ίδιο.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει δημοσιοποιήσει πληροφορίες για τη θεραπεία που ακολουθεί ο βασιλιάς, ενώ οι βασιλικοί αξιωματούχοι δεν έχουν προσδιορίσει τη μορφή του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου