Δευτέρα, Μαΐου 13, 2024

Μια κυβέρνηση που «καταπίνει» τον Ράμα και «διυλίζει» τη Μαρίνα Σάττι Πυρά του Παύλου Μαρινάκη για τη Μαρίνα Σάττι και τη στάση της έναντι της ισραηλινής υποψηφιότητας.





 
 


Μετά το τέλος της Eurovision, όπου η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» βρέθηκε στην 11η θέση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές για την παρουσία της τραγουδίστριας. Ο Παύλος Μαρινάκης καυτηρίασε έμμεσα τη στάση της έναντι της ισραηλινής συμμετοχής και την υποστήριξή της στους Παλαιστινίους.

«Όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα κα ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του γενικότερα», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.






Το σχόλιο του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και δεν είναι λίγοι αυτοί που συνέκριναν τις επικρίσεις κατά της Σάττι με την παθητική στάση της κυβέρνησης έναντι της πολιτικής φιέστας του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Γαλάτσι.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρίνα Σάττι εξέφρασε επιδεικτικά την πλήξη της, με χασμουρητά και κάνοντας πως κοιμάται, την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη συνέντευξη Τύπου του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision. Πηγές της ΕΡΤ και της ελληνικής αποστολής επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, υποστηρίζοντας πως η τραγουδίστρια ήταν «απλώς κουρασμένη» από τις πολύωρες πρόβες.


Ωστόσο η Μαρίνα Σάττι θέλοντας να μην αφήσει καμία αμφιβολία για την πρόθεσή της την υποστήριξή της στον Παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσει τη σφαγή που συντελείται από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, προχώρησε και σε μια ακόμη κίνηση. Ανάρτησε στο κανάλι της στο Instagram πέντε emoji με καρπούζια, φρούτο που συμβολίζει τον αγώνα των παλαιστίνιων, επειδή έχει τα χρώματα της σημαίας της. Και ακολούθησε και ο χορογράφος της, Majnoon, ο οποίος σε ένα instagram story έβαλε, χρησιμοποίησε και εκείνος τα ίδια emoji.

Επίσης οι Huseyin Cetintas και Yasin Ametoglou, δύο εκ των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, σε συνέντευξη που έδωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν μετά την ελληνική εμφάνιση, μίλησαν τουρκικά και σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την καταγωγή τους απάντησαν: «Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Καθώς η Ελλάδα στη Δυτική Θράκη δεν αναγνωρίζει την τουρκική μειονότητα και όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε σάλος.


Ακολούθως, θέλοντας να κατευνάσουν τις αντιδράσεις, προχώρησαν σε διευκρινιστική δήλωση με ανάρτησή τους στο Instagram, ζητώντας συγγνώμη για τη «λεκτική παρεξήγηση», όπως είπαν: «Όταν είπαμε ότι είμαστε “Έλληνες-Τούρκοι πολίτες” εννοούσαμε ότι εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Huso Γερμανός πολίτης που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία να έχουν ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου