Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024

Final Four: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός παίζουν τα ρέστα τους για τον ελληνικό «εμφύλιο» στον τελικό της Κυριακής Έφτασε η μεγάλη ημέρα για τους μπασκετόφιλους, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να δίνουν τις μάχες τους στους σημερινούς ημιτελικούς με Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ αντίστοιχα, για το Final Four της Euroleague.



KLODIAN LATO / EUROKINISS

 
 


Η μεγαλύτερη στιγμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ έφτασε. Οι καρδιές των μπασκετόφιλων της Ευρώπης «χτυπούν» σήμερα στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται το Final Four της Euroleague. Η φετινή διοργάνωση έχει έντονο ελληνικό χρώμα, αφού μετά από αναμονή χρόνων και σκαμπανεβασμάτων, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» και μαζί με τον Ολυμπιακό στοχεύουν σε νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Η τελευταία κοινή παρουσία των δύο ελληνικών ομάδων στο Final Four ήταν πριν από 12 χρόνια.







Η πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει «πλημμυρίσει» από την Πέμπτη από Έλληνες φιλάθλους, με τη συνύπαρξη Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών να είναι μέχρι στιγμής αρμονική. Οι προσδοκίες και από τις δύο πλευρές είναι μεγάλες, με κοινό πόθο έναν ελληνικό «εμφύλιο» στην Uber Arena την Κυριακή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον ελληνικό τελικό είναι οι νίκες των δύο ομάδων κόντρα στους αντιπάλους τους. 
Vidverto Player






Ο δρόμος για το Final Four της Euroleague, όμως, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για καμία από τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν κατάφερε να σπάσει την έδρα της Μακάμπι, η οποία «άλωσε» το ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό της σειράς των play offs και οι Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έφεραν τα πάνω - κάτω και πέταξαν έξω από τη διοργάνωση της Μπαρτσελόνα.


Η εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Πράσινους ήταν ένα πραγματικό επίτευγα, αν αναλογιστεί κανείς την πορεία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, που από πρωταγωνιστής είχε μετατραπεί σε κομπάρσος. Η έλευση, όμως, σπουδαίων παικτών (Ναν - Σλούκας) και του κόουτς Αταμάν γύρισε το «παιχνίδι» για το τριφύλλι, που πάει... σφαίρα για το 7ο τρόπαιο.

Από την άλλη πλευρά, οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν το «παρών» για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Final Four, παρά τους τραυματισμούς και τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού. Τα δύο τελευταία χρόνια, οι ερυθρόλευκοι δεν στάθηκαν τυχεροί και φέτος επιδιώκουν να κατακτήσουν το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας τους. Και γιατί όχι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Αν και θεωρητικά το έργο του Παναθηναϊκού είναι λίγο πιο εύκολο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε από αυτό του Ολυμπιακό κόντρα στη Ρεάλ, όμως, έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές πως όλα θα κριθούν σε 40 κρίσιμα λεπτά.




Στην περίπτωση του ελληνικού τελικού, θα είναι η πρώτη φορά που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα κονταροχτυπηθούν σε τελικό Final Four για τον τίτλο.
Οι ώρες των αγώνων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Παρασκευή 24/519.00 Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε
22.00 Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός

Κυριακή 26/518.00 Μικρός τελικός
21.00 Τελικός

Και τα δύο ματς θα μεταδοθούν σήμερα, Παρασκευή από το Novasports Prime.
Οι διαιτητές των αγώνων

Το παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε θα «σφυρίξουν» ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς, ο Ισπανός Κάρλος Περούγκα και ο Γάλλος Μεντί Ντιφαλά.

Στο δεύτερο ματς όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ, διαιτητές θα είναι ο Κροάτης Σρέτεν Ράντοβιτς, ο Σλοβένος Νταμίρ Γιαβόρ και ο Τούρκος Εμίν Μογκούλκοτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου