Σάββατο, Μαΐου 25, 2024

Sabah: Η Τουρκία σχεδιάζει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο ως αντίποινα στην Ελλάδα Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα τα θαλάσσια πάρκα σχεδιάζονται από την Τουρκία στις ίδιες περιοχές που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.




 


Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Daily Sabah αναφέρει πως η Άγκυρα σχεδιάζει να αναπτύξει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο. Μάλιστα όπως σημειώνεται πρόκειται για μια κίνηση «αντιποίνων κατά της Αθήνας».

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται διαρροές από τούρκους αξιωματούχους, σύμφωνα με τις οποίες, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Σκάι στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν έχει δώσει εντολές στο υπουργείο Υποδομών να σχεδιάσει θαλάσσια πάρκα στις ίδιες περιοχές που έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει η Ελλάδα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουρκική διπλωματική πηγή δήλωσε πως η Αγκυρα δεν ενημερώθηκε προηγουμένως από την Ελλάδα για το θέμα ούτε έλαβε κάποιου είδους πρόταση για διαβούλευση ή προσφορά συνεργασίας

«Η δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε μια τέτοια αμφισβητούμενη περιοχή θα επιδεινώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εάν δεν βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Η μονομερής κίνηση της Ελλάδας χωρίς διαβούλευση με την Τουρκία μεταφράζεται σε εδαφικοποίηση μέσω οριοθέτησης και ρύθμισης της χρήσης των πόρων εντός αυτής της γεωγραφικά καθορισμένης περιοχής».Ακούστε επίσης: Global View - Τα θαλάσσια πάρκα και η «στρατηγική εξαναγκασμού» του Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου