Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη για την Αγγλία, επικράτησε 1-0 της Σερβίας (σσ Δυο πράγματα. Αυτή η Αγγλία δεν πάει πουθενά ...Χυδαιότητα Άγγλων φιλάθλων που σφύριζαν στον εθνικό ύμνο της Σερβίας)








Το γρήγορο γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει το πρώτο «τρίποντο» στην Αγγλία, η οποία στην «Βέλτινς Αρένα» του Γκελζενκίρχεν επικράτησε με 1-0 της Σερβίας για τον 3ο Όμιλο του Euro 2024.

Στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ άνοιξε και το σκορ. Στο 13’ ο Σακά σέντραρε και ο Μπέλιγχαμ με κεφαλιά νίκησε τον Ραϊκοβιτς και έκανε το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.






Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει για την εθνική Αγγλίας τόσο σε τελική φάση Euro όσο και σε τελική φάση Μουντιάλ, αγωνιζόμενος σε σύλλογο εκτός Αγγλίας.

Η Σερβία προσπάθησε να απαντήσει στο 20’. Από λάθος του Άρνολντ, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς, αυτός πάσαρε στον Μίτροβιτς που σούταρε με δύναμη, αλλά ήταν άστοχος. Στο επόμενο λεπτό ο Ράις δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ στο 24’ ο Γουόκερ πάτησε περιοχή, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Στο πρώτο ημίωρο του αγώνα η κατοχή μπάλας ήταν 70%-30% υπέρ των Αγγλων και το 0-1 ήταν δίκαιο σκορ. Στο 33’ ο Ζίβκοβιτς σέντραρε, αλλά ο Μίτροβιτς δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά.

Στο 43’ έγινε αναγκαστική αλλαγή για την Σερβία, με τον Κόστιτς να αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του να παίρνει ο Μλαντένοβιτς. Ο μπακ του Παναθηναϊκού είναι ο δεύτερος παίκτης από την Super League που εμφανίζεται στην 11άδα των Σέρβων αφού είχε ξεκινήσει βασικός και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ.


Η Σερβία στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Στο 56΄ο Αρνολντ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Ραϊκοβιτς απέκρουσε με τις γροθιές.
Δοκάρι

Ο χρόνος κυλούσε, η Αγγλία δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, όμως ούτε και ο αντίπαλος της ήταν απειλητικός.

Στο 77’ ο Μπόουεν που μπήκε ως αλλαγή, σέντραρε, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, ο Ραϊκοβιτς βρήκε την μπάλα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Στο 82’ ο Βλάχοβιτς έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Πίκφορντ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 89’ ήταν άστοχο το μακρινό σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.


O Ιταλός διαιτητής Ντ. Ορσάτο έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκουντέλι, Τάντιτς

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (74’ Μπιρμάντσεβιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκουντέλι (46’ Ιλιτς), Λούκιτς (61’ Γιόβιτς), Κόστιτς (43’ Μλαντένοβιτς), Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (61’ Τάντιτς).

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69’ Γκάλαχερ), Ράις, Σακά (76’ Μπόουεν), Μπέλιγχαμ (86’ Μέινου), Κέιν, Φόντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου