Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

«Δράκουλες» οι Ρουμάνοι διέλυσαν με 3-0 την Ουκρανία - Δείτε τα γκολ Εντυπωσιακή πρεμιέρα στον 5ο όμιλο του Euro 2024 με την Ρουμανία να μετατρέπει σε περίπατο το ματς με τους Ουκρανούς και να βάζει γερές βάσεις πρόκρισης στους 16








Εντυπωσιακή εκκίνηση στο Euro 2024 από την Ρουμανία η οποία εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των Ουκρανών (στα δύο πρώτα γκολ φέρει τεράστια ευθύνη ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούνιν) και πανηγύρισε μια εμφατική και συνάμα πολύτιμη νίκη που τη βάζει σε θέση οδηγού στη μάχη της πρόκρισης στους 16 του Euro 2024 (Βέλγιο και Σλοβακία κοντράρονται στις 19:00 στο άλλο ματς της πρώτης αγωνιστικής του 5ου ομίλου). 



Κι όλα αυτά συνέβησαν ενόσω μέχρι το 29' (όταν και ήρθε το πρώτο χοντρό λάθος του Λούνιν) η Ουκρανία ήταν καλύτερη αλλά ακίνδυνη επιθετικά.

στο 29' όμως ο Λούνιν προσπάθησε να κάνει πάσα σε συμπαίκτη του, με τον Μαν να κλέβει και να βρίσκει τον Στάντσιου ο οποίος με άπιαστο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι ανοίγοντας το σκορ. Ο ίδιος παίκτης στο 39' σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τους Ουκρανούς να μη μπορούν να αντιδράσουν.

Έτσι στο 53' μετά από δική τους εκτέλεση κόρνερ οι Ρουμάνοι έφυγαν στην κόντρα η μπάλα έφτασε στον Ραζβάν Μάριν ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λούνιν για το 2-0 καθώς ο Ουκρανός γκολκίπερ έπεσε βάζοντας λάθος τα χέρια του.

Το κακό τρίτωσε για την Ουκρανία τέσσερα λεπτά αργότερα (57΄), με τον Μαν να κάνει... βόλτα στην αντίπαλη περιοχή με υπέροχη ενέργεια και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ντράγκους, ο οποίος σε άδεια εστία έκανε το 3-0, που έμεινε ως το τέλος αν και οι Ουκρανοί είχαν και δοκάρι στο 90'+2' με τον Γιάρεμτσουκ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονόπλια

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μπάντσου, Μάριους Μάριν (75΄ Ρους), Μαν (62΄ Χάτζι), Ραζβάν Μάριν, Στάντσιου (87΄ Ρακοβίταν), Κόμαν (62΄ Μιχάιλα), Ντράγκους (75΄ Πούσκας).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Λούνιν, Κονόπλια (72΄ Τίμτσουκ), Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Ζιντσένκο, Στεπανένκο (62΄ Μπράζκο), Σαπαρένκο (62΄ Γιάρεμτσουκ), Τσιγκάνκοφ (62΄ Γιαρμολένκο), Σουντάκοφ (83΄ Μαλινόφσκι), Μούντρικ, Ντόβμπικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου