Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

ΗΠΑ: 3 νεκροί και 10 τραυματίες από πυροβολισμούς στο Άρκανσο Οι πυροβολισμοί στις ΗΠΑ σημειώθηκαν έξω από κατάστημα στο Φορντάις, μια πόλη 3.200 κατοίκων.





X | @Super_Said

 
 


Ένοπλος άνοιξε πυρ, την Παρασκευή (21/06), έξω από σούπερ μάρκετ στην πόλη Φορντάις του Άρκανσο, στις ΗΠΑ, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές της συγκεκριμένης αμερικανικής πολιτείας.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Άρκανσο, Μάικ Χάγκαρ, ανέφερε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.




 

Το επεισόδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώθηκε έξω από το κατάστημα Mad Butcher στο Φορντάις, μια πόλη 3.200 κατοίκων που βρίσκεται 112 χιλιόμετρα νότια του Λιτλ Ροκ.

Χαρακτηριστικά, ο Μάικ Χάγκαρ δήλωσε: «Δυστυχώς, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι 11 αθώοι πολίτες πυροβολήθηκαν και τρεις εξ αυτών είναι νεκροί. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών. Ο δράστης πυροβολήθηκε επίσης και τέθηκε υπό κράτηση». Αναφορικά με τους τραυματίες, διευκρίνισε πως οι αστυνομικοί και ο δράστης δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ωστόσο, ορισμένοι εκ των πολιτών που πυροβολήθηκαν, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Η κυβερνήτρια του Άρκανσο, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και τους διασώστες που έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης και έσωσαν ζωές χάρη στην «άμεση και ηρωική παρέμβασή τους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου